KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán katona az oroszokkal folytatott csatáról: Ez egy húsdaráló, igazi pokol

Igazi pokollá fajultak az ukrán hadsereg számára azok a harcok, melyek Peszkij falu környékén zajlanak, ahol az ukránok sikertelenül próbálják visszatartani az orosz koalíciós csapatok előrenyomulását.

Erről egy Szergej Gnezdilov nevű ukrán önkéntes írt Facebook bejegyzésében – számol be az EA Daily hozzátéve, hogy teljesen megbízható, amit az ukrán katona leírt, hiszen ő egyáltalán nem vádolható Oroszország melletti szimpátiával.

Az önkéntes orosz neve ellenére meggyőződéses hazafi, sőt egyenesen ruszofób – állítja a portál. Ennek bizonyítékául idézik azt a mottót, ami a fiatal közösségi oldalán található:

„Minél több oroszt ölünk meg, gyermekeinknek annál kevesebbet kell majd megölniük.

Azóta megváltoztatta a mottót, kissé finomodott a stílus és a tartalom:

Mert a sírás nem adott még szabadságot. Aki harcos, az legyőzi a világot.

A fiatal gondolatai egyébként megjelentek a Censor.net oldalán is.

Gnezdilov húsdarálónak nevezte azt, ami ott történik, „ahol iszonyatos mennyiségű ukrán katonát ölnek meg egy nap alatt”. Elmondása szerint naponta 6500 lövedéket lőnek ki a falura, miközben ukrán oldalról két aknavető egy 82 és egy 120 mm-es üzemel.

Azt írja, hogy gyakorlatilag részükről teljesen hiányzik a visszacsapás lehetősége, az ellenség gond nélkül veheti tűz alá a lövészárkaikat és töri át a védelmi vonalaikat. A beérkező tartalékok a testükkel védik az állást, 5 percen belül az odaérkező 15 emberből mindössze egy maradt életben.

Ugyanakkor Gnezdilov azt is leírja, hogy Peszkij környékének valós helyzetéről továbbra is hallgatnak, miközben a katonák egyáltalán nem kapnak segítséget az ukrán fegyveres erőktől.
Kiemelt kép: Illusztráció novorosinform.org

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük