KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz gáz: Német kancellárok eltérő jövőképe

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Miközben Németország jelenlegi kancellárjának energiapolitikája gazdasági-társadalmi káosz felé sodorja az országot, vele együtt pedig az Európai Uniót, Schröder volt német kancellár a kiegyezés lehetősége felől puhatolózott Putyinnál. Scholtzal ellentétben azt akarja elérni, hogy mielőbb üzembe helyezzék az Északi Áramlat – 2 gázvezetéket, hogy a németeknek télen ne kelljen fázniuk, és elejét vegyék az előre látható társadalmi káosznak – értékelte az ellentmondásos politikai helyzetet a Magyar Békekör tudósítója szerdán.

A Nord Stream AG konzorcium felügyelőbizottságának elnökeként Schröder azt firtatta Putyinnál, mit tenne Moszkva a nyugati szankciók enyhítése, vagy visszavonása érdekében. Nem sokat, hiszen a szankciókat nem Moszkva hozta a Nyugattal szemben, hanem fordítva, így hát azokra vár a feladat, hogy visszavonják, akik elkövették. Hogy ki miért hozta, ő tudja, ne az oroszoktól tessék várni, hogy meg is értsék, miért akar mindenáron ártani magának a Nyugat a szankciópolitikával.

Schröder megerősítette, amit eddig is tudtunk: Putyin kész a tárgyalásos rendezésre Ukrajnával. Németország ex kancellárja felszólította Berlint, mielőbb indítsa be az Északi Áramlat – 2 vezetéket, hogy megérkezhessen a várva várt orosz gáz Németországba.

Felszólítása – a jelek szerint – süket fülekre talált Scholtznál, hiszen a jelenlegi kancellár nemcsak kitart az oroszellenes szankciók mellett, hanem a katonai győzelem reményében még olyan modern fegyver rendszereket is küld Ukrajnának, amilyeneket még a Bundeswehrnél sem állítottak hadrendbe. Önjáró tarackokat, sorozatlövő rakétarendszereket, légelhárító rendszereket, üteg elleni radarokat adnak a kijevi hadseregnek. „Ezek némelyike ​​annyira új, hogy csak nagyon keveset gyártottak belőle, néhányat pedig még be sem vezettek a Bundeswehrben” – mondta.

Az atlantista vonal mögött kitartó Scholtz a Hetek Csoportjának (G7) többi tagjával egyetértésében a felé vett irányt Schröder kiegyezési törekvésével szemben, hogy teljesen tiltsák meg az orosz olajimportot, ha a Hetek „nemzetközi partnerei” nem volnának hajlandók „ársapkát” szabni az orosz olajnak, azaz kívülről meghatározni az orosz olaj árát és kötelezővé tenni, hogy Oroszország csak az általuk meghatározott áron adhassa el termékét. Az abszurdum határát súroló tervezetet a brit külügyminisztérium honlapján tették közzé kedden, dacolva minden olajtermelővel és olyan nyugati szövetségessel, mint Magyarország, amely ezzel az intézkedéssel azt kockáztatná, hogy nem kap többé orosz olajat.

Ez is érdekelheti:  Lavrov Ukrajna 1991-es határainak megőrzési feltételeiről beszélt

Moszkva, Berlin, 2022. augusztus 3. szerda (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt képen Gerhard Schröder egykori német kancellár

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük