KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Robbanás rázta meg éjjel Sopront (videó)

Robbanás történt a soproni Kossuth Lajos utca egyik háromszintes társasházában hétfő éjszaka, egy ember súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett – tájékoztatta az MTI-t Németh Ramóna, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Egy tizenkét lakásos társasházban történt a robbanás, ami miatt a lakóknak el kellett hagyniuk az épületet. Nekik máshol kerestek szállást éjszakára.

A robbanás okát egyelőre vizsgálják a hatóságok.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte: tizennyolc lakó elhagyta az ingatlant, egy embert a tűzoltók kísértek le, egyet pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt a járókelők hoztak ki.

A robbanást követően tűz is keletkezett, amely mintegy fél négyzetméterre terjedt ki. Az esethez riasztott soproni és a sopronkövesdi hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet. A mentők is kiérkeztek a helyszínre. A robbanás következtében több parkoló autó is megrongálódott.

Kisalföld beszámolója szerint az egész városban, sőt Ágfalván is lehetett hallani a detonációt, majd a szirénázó rendőrautókat és tűzoltókat. Többen is azt írták a közösségi oldalakon, hogy hatalmas robbanást hallottak Sopronban és a város környékén.

A lap úgy tudja, egy idős úr szenvedett súlyos, életveszélyes égési sérüléseket. A detonáció olyan erős volt, hogy a szemközti házak ablakai is kitörtek. Rengeteg törmeléket lehetett látni a helyszínen.

MTI, Magyar Nemzet, OKF, Kisalföld 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük