KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Rasszizmus ellen rasszizmussal: óriási a botrány Németországban a magyar meccs után

Katrin Göring-Eckardt törölte a bejegyzését, amelyben beszólt azoknak a német szurkolóknak, akik több fehér játékost szeretnének a válogatottjukban látni. A helyi lapok szerint nem lehet rasszizmussal küzdeni a rasszizmus ellen.

Ez is érdekelheti:  Ugyanaz történt tegnap a focipályán, mint ami az EP-ben szokott - kellett a bírói segítség a németeknek

Katrin Göring-Eckardt alaposan felkavarta a német állóvizet, miután X-oldalán egy megosztó bejegyzést tett közzé – írja a Deutsche Welle. A németek Magyarország elleni Eb-győzelme után közzétett, mára törölt bejegyzésben a játékosok bőrszínére tett megjegyzést. A német parlament alelnöke a következőket írta, utalva arra, hogy a színesbőrű futballistáknak hála erős a válogatott: „Ez a német csapat valóban kivételes.

Képzeljük el, ha csak fehér játékosok lennének benne”.

Később magyarázkodásba kezdett, és már a német lakosságot hibáztatta. „Felháborított, hogy a németek 21 százaléka szívesebben látna több fehér bőrszínű embert a válogatottban” – reagált egy korábban megjelent közvélemény-kutatás eredményére. Majd így fogalmazott: „büszke vagyok erre a csapatra, és remélem, hogy sikerül meggyőznünk a maradék 21 százalékot is” – tette hozzá.

Ez is érdekelheti:  Bíróbotrány: az UEFA cenzúrázta Rossi bíráló szavait

A Die Welt viszont megjegyzi:

elfogadhatatlan, hogy a Zöldek képviselője rasszizmussal akart küzdeni a rasszizmus ellen.

Mandiner

Kiemelt kép: sport24.ru

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Rasszizmus ellen rasszizmussal: óriási a botrány Németországban a magyar meccs után

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük