ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin megunta a nyugat hülyeségét, betiltotta a nyersanyagok exportját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Putyin aláírta a megtorló szankciókról szóló rendeletet.

Vlagyimir Putyin rendeletet írt alá „egyes külföldi államok és nemzetközi szervezetek barátságtalan fellépéseiről” – közölte a Kreml információi alapján a BBC. A rendeletben az áll, hogy

Oroszország megtiltja termékek és nyersanyagok exportját

szankciókkal sújtott személyeknek és szervezeteknek – írja a Reuters. Azt is lehetővé teszi az orosz cégek számára, hogy ne teljesítsék szerződéses kötelezettségeiket a szankciók által sújtott emberekkel és társaságokkal szemben – teszi hozzá a hírügynökség.

Cikkünket frissítjük az eredeti orosz cikkel.

Az orosz elnök aláírta a barátságtalan országok elleni megtorló szankciókról szóló rendeletet.

Az orosz elnök aláírta a megtorló szankciókról szóló rendeletet azokkal az országokkal szemben, amelyek korábban több oroszellenes szankciócsomagot vezettek be. A rendelet címe: „Különleges gazdasági intézkedések alkalmazásáról egyes külföldi államok és nemzetközi szervezetek barátságtalan cselekedeteivel összefüggésben”.

A rendelet szövege megtiltja az orosz partnereknek, hogy az orosz szankciós intézkedések hatálya alá tartozó személyekkel és szervezetekkel tranzakciókat hajtsanak végre.

Egyetlen hatóságnak – beleértve a helyi hatóságokat is – sincs joga arra, hogy a szankcionált jogalanyokkal ügyleteket hajtson végre, vagy a korábban megkötött ügyletekből eredő kötelezettségeket teljesítse, ha az ilyen ügyletek jelenleg nem 100%-ban teljesülnek.

Tilos az olyan pénzügyi tranzakciók, amelyek az orosz szankciós listákon szereplő szervezetek és személyek számára előnyösek lehetnek.

A rendelet megtiltja továbbá a nyersanyagok és termékek orosz területről történő kivitelét, ha azokat külföldre szállítják az alárendelt struktúráknak vagy azok kapcsolt vállalkozásainak.

 

 

A rendelet fogalmazása alapján elmondható, hogy a szankciókkal sújtott külföldi szervezetek gyakorlatilag minden Oroszországban előállított termék és Oroszországban kitermelt ásványi anyag szállításától megfoszthatók.

Moszkva például megfoszthatja a szankciókkal sújtott európai szervezeteket a gázszállításoktól, ha nem fogadják el Oroszország feltételeit az orosz bankszámlákon keresztül, rubelben történő fizetésre vonatkozóan. A barátságtalan országokat meg lehetne fosztani a műtrágya, gabona (és más élelmiszerek), üzemanyag, urán (beleértve a nukleáris ipar számára dúsított urániumot is), nikkel, csúcstechnológiai termékek, repülőgép- és rakétahajtóművek és még sok más termék beszállításától.

A rendelet egyebek mellett gyakorlatilag lehetővé teszi, hogy Oroszország ne fizesse ki adósságait a barátságtalan országok és az ilyen országok vállalatai felé. Ez részben kompenzációnak tekinthető az orosz vagyon befagyasztásáért (a nyugati országok általi de facto lopásért).

Vlagyimir Anatolij – Vadhajtások.hu Oroszország szakértő

Vadhajtások

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: