Putyin: Dezinformációs kampánnyal próbálják aláásni az Oroszország orvosi eredményeit

Putyin: Dezinformációs kampánnyal próbálják aláásni Oroszország orvosi eredményeit

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Amióta Oroszország 2020 augusztusában a világon elsőként regisztrálta COVID vakcináját, a Nyugat többször megpróbált dezinformációt terjeszteni az oltásról.

Külföldön olyan jellegű kapmány folyik, aminek célja Oroszország orvostudományi eredményeinek megkérdőjelezése, lekicsinylése – nyilakozta szerdán Vlagyimir Putyin.

„Amivel szembenézünk az valójában egyfajta Oroszország elleni elszigeteléspolitika. Ez persze nem újkeletű, hanem régen közismert tény. Itt nem a természetes versenyről van szó a nemzetközi kapcsolatok terén, hanem egy következetes agresszív politikáról, melynek célja … a hazai instabilitás kiváltása és az orosz társadalmat összefogó értékek aláásása”- mondta Putyin az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.

„Néhány ország nem is leplezi a velünk szembeni barátságtalan hozzáállását, és jól látható, hogy összeesküvés-elméleteken alapuló dezinformációs kampányokat folytat” – hangsúlyozta az orosz elnök.

„Célzott információs kampány folyik ellenünk, alaptalan vádakkal, számos kérdés kapcsán. Ezek már abszurd, sőt mondhatnám anekdotikus összeesküvés-elméletekhez folyamodnak. Például nemrégiben tanúi voltunk annak, hogy megpróbáltak hiteltelenné tenni több orvosi eredményünket, beleértve a koronavírus elleni küzdelmet is „- mondta Putyin.

A hónap elején Ingrida Šimonytė litván miniszterelnök azt állította, hogy az orosz vakcina egyfajta hibrid fegyver és Vlagyimir Putyin orosz elnök nem szándékozik az oltást oroszok gyógyítására használni.

A litvániai orosz nagykövetség azt válaszolta , hogy a Sputnik V vakcina bebizonyította hatékonyságát, és a nyugati országok félretájékoztatása és elfogult nyilatkozatai ellenére nemzetközi szinten is elismert.

Orosz koronavírus elleni vakcina Gam-COVID-Vac, kereskedelmi néven Sputnik V
© SPUTNIK / GEORGY ZIMAREV
Az orosz koronavírus elleni vakcinát (Gam-COVID-Vac, kereskedelmi néven Sputnik V)

február elején neves szakértők is vizsgálták, sőt a  The Lancet  orvosi folyóirat közölt egy időközi elemzést az orosz Sputnik V vakcina III. fázisú vizsgálatából, amely 91,6 százalékos hatékonyságot mutatott ki a tüneti COVID-19 ellen. A Gamaleya Epidemiológiai és Mikrobiológiai Központ által kifejlesztett és az orosz egészségügyi minisztérium által 2020. augusztus 11-én nyilvántartásba vett Sputnik V a világ első oltása a COVID-19 ellen.

Azóta 35 ország hagyta jóvá, köztük Fehéroroszország, Argentína, Bolívia, Szerbia, Algéria, Palesztina, Venezuela, Paraguay, Türkmenisztán, Magyarország, Egyesült Arab Emírségek, Irán, Guineai Köztársaság, Tunézia, Örményország, Mexikó, Nicaragua, Bosznia-Hercegovina, Libanon, Mianmar, Pakisztán, Mongólia, Bahrein, Montenegró, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, Kazahsztán, Üzbegisztán, Gabon, San Marino, Ghána, Kirgizisztán és Egyiptom.

SputnikNews nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük