KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin: A tervek szerint halad Oroszország különleges hadművelete Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A tervek szerint halad Oroszország különleges katonai művelete Ukrajnában. Ezt ma, április 12-én jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök, a fehérorosz kollégájával, Alekszandr Lukasenkóval folytatott tárgyalásait követő sajtótájékoztatón.

„A különleges katonai művelet menete a tervek szerint halad” – mondta Putyin.

Kifejtette, hogy minden kitűzött célt el kell érni, minimalizálva a veszteségeket. És az orosz fegyveres erők korábbi akciói Ukrajna számos régiójában az ukrán erők lekötésének szükségességével függtek össze a Donbassban később tervezett aktív műveletek végrehajtása érdekében.

Az orosz elnök kijelentette, hogy szorosan figyelemmel kíséri az Orosz Föderációban és külföldön zajló eseményeket, kormányközi találkozókat, melyek az Ukrajnában zajló eseményekkel összefüggésben történnek. Putyin kifejtette, hogy Ukrajna a Nyugat számára csupán egy eszköz olyan célok eléréséhez, amelyeknek semmi közük az ukrán nép érdekeihez.

Putyin köszönetét fejezte ki az ukrajnai hadműveletben részt vevő orosz hadseregnek, hangsúlyozva, hogy Oroszország védelmét szolgálják.

Kifejtette, hogy Washington kész ellenállni Moszkvának „az utolsó ukránig”.

 

„Sokat beszélnek arról, hogy az Egyesült Államok készen áll harcolni Oroszország ellen „az utolsó ukránig”, de Ukrajnában is ezt mondják, mi pedig megerősítjük, hogy valóban így van” – mondta az államfő.
„Már a hadművelet megkezdése előtt azt mondtam, hogy Ukrajnában elkerülhetetlen az összecsapás a Nyugat által támogatott erőkkel, a szélsőséges nacionalistákkal és neonácikkal, ami csak idő kérdése. Készülnek az összecsapásra, várnak ránk. És mi, ahogy akkor mondtam, nem engedünk nekik. Ennek megfelelően cselekszünk” – tette hozzá Vlagyimir Putyin, hangsúlyozva, hogy „az ukránok még a mai tragikus körülmények között is testvéri nép”.

Vlagyimir Putyin az ukrajnai különleges katonai művelet legelején meghatározta a fő célt, ami a donbászi népköztársaságok felszabadítása, valamint az Ukrajna nácitlanítása és demilitarizálása.

Ez is érdekelheti:  Újabb ukrán ellenzéki pártot tiltott be Zelenszkij katonai juntája

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük