A Nyugat előkészítette Ukrajna számára az ágyútöltelék szerepét – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a X. Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencia résztvevőihez intézett beszédében. Elmondása szerint – amelyek a Kreml honlapján olvashatók – mindezekre az intézkedésekre, beleértve az „Oroszország-ellenes” projekt megvalósítását, a neonáci ideológia terjesztését és a Donbass lakóinak lemészárlását, az Egyesült Államoknak és a nyugati országoknak van szükségük, hogy fenntartsák hegemóniájukat.

Konfliktusra van szükségük ahhoz, hogy fenntartsák hegemóniájukat. Ezért előkészítették az ágyútöltelék szerepét Ukrajna népének, végrehajtották az “oroszellenes” projektet, szemet hunytak a neonáci ideológia terjesztése, és az ukránok lemészárlása felett. Donbass lakosait, mészárolta és továbbra is mészárolja a kijevi rezsim a nyugattól kapott fegyverekkelmondta az elnök.

Hozzátette: a Nyugat hasonlóan viselkedik Ázsiában, Afrikában és Latin-Amerikában, ami tovább bővíti a konfliktusok lehetőségét. Szerinte a Tajvan elleni amerikai kaland nem csupán egy politikus utazásáról szólt, hanem egy céltudatos stratégia része a térség és a világ helyzetének destabilizálására.

Előző nap a washingtoni orosz nagykövetség azt mondta, hogy az Egyesült Államok lépései amelyek az Oroszországgal való hibrid konfrontációba történő bekapcsolódásra irányulnak az ukrajnai események hátterében, az atomhatalmak közvetlen katonai összecsapásához vezethetnek. A washingtoni orosz diplomáciai képviselet felidézte Hirosima és Nagaszaki polgári lakosságának az USA által a II. világháborúban történő atomtámadását.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)