KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin a NATO megtámadásának terveiről csak ennyit mondott: „Bulls**t”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint az az elképzelés, hogy Moszkvának valamiféle terve van a NATO megtámadására, ostoba kísérlet a Nyugat globális hegemóniájának félelemmel való fenntartására.

Putyint a NATO-nak egy orosz „invázió” elleni védekezésre való felkészüléséről kérdezték a nagy nemzetközi hírügynökségek vezetőivel tartott szerdai találkozón, a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum (SPIEF) keretein belül.

„Nézze, valaki azt képzelte, hogy Oroszország meg akarja támadni a NATO-t. Teljesen megőrültek? Olyan vastagok vagytok, mint ez az asztal? Ki találta ki ezt a képtelenséget, ezt a baromságot?”

– tette fel a kérdést Putyin.

Az orosz elnök arra célzott, hogy a „bulls**t” a nyugati közvélemény megtévesztését szolgálja, és arra buzdítja őket, hogy fegyverkezzenek, és küldjenek még több fegyvert Ukrajnába.

„Valójában miért is csinálják ezt? Azért, hogy fenntartsák a saját nagyhatalmi pozíciójukat – azért. Mert különben semmi értelmük sincs ezeknek az ijesztő történeteknek, amelyeket a németországi, franciaországi és más európai városlakóknak szánnak”

– magyarázta Putyin. „Ukrajnában mi csak magunkat védjük”.

„Ne találjanak ki dolgokat, majd pedig ezek alapján alkossanak véleményt Oroszországról”

– tette hozzá.

„Ezzel csak maguknak ártanak”.

A több mint három órán át tartó ülés során Putyin többször is kitért az ukrajnai orosz beavatkozás kiváltó okaira, kezdve a 2014-es, az Egyesült Államok által támogatott puccsal, a kijevi kormány által a Donbasszban elkövetett atrocitásokon át a sikertelen minszki békefolyamatig, amelyről a nyugati vezetők elismerték, hogy csak látszatintézkedések voltak.

Az orosz elnök kifejtette, hogy az Egyesült Államok nem azért öntötte a dollármilliárdokat készpénzben, fegyverekben, lőszerben és felszerelésben Ukrajnába, mert szereti az ukránokat, hanem mert úgy véli, hogy ez elősegít fenntartani az amerikai „nagyhatalmi állapotot és a globális vezető szerepet”.

„Az Egyesült Államokban senki sem törődik Ukrajna érdekeivel”

– fogalmazott Putyin.

Moszkvának ugyan nem áll szándékában „lerohanni” Európát, de fontolóra veszi, hogy megtorolja az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek azt, hogy Kijevet nagy hatótávolságú rakétákkal látják el. Teszi majd ezt úgy, hogy a Nyugat ellenfeleit hasonló fegyverekkel látja majd el Oroszország bizonyos „érzékeny” területeken

– tette hozzá.

Ez is érdekelheti:  Foci EB: Többezer magyar szurkoló érkezett együtt vonulva a stuttgarti stadionhoz (videó)

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Vlagyimir Putyin orosz elnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart 2024. június 6-án / Fotó: © Valentina Pevtsova / Sputnik

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük