KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin a fő gonosz az USA-ban, de a republikánusok szerint Biden ártalmasabb

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A különböző politikai irányultságú amerikaiak is nagyrészt egyetértenek abban, hogy a világ jobb hely lenne, ha nem Vlagyimir Putyin volna az orosz elnök, de a republikánusok még Putyinnál is jobban haragszanak országuk vezetőjére.

A Morning Consult hétfőn közzétett közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak 83%-a úgy gondolja, hogy a világnak előnyös lenne, ha Putyin lemondana hivataláról. A GOP (Republikánus Párt) szavazói körében azonban a válaszadók 84%-a mondta ugyanezt Joe Biden amerikai elnökről.

Putyin lett tehát a fő gonosz, megelőzve Kim Dzsongunt, akinek az elutasítottsága 78%. A kínai Xi Jinping követi őt 59%-kal, majd Biden 51%-kal. Utánuk következik csak az iráni Ebrahim Raisi és a szaúd-arábiai Mohammed bin Szalmán 39%, illetve 37%-kal. A válaszadók mindössze 12%-a mondta azt, hogy a világ jobb hely lenne Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nélkül.

Nem arról van szó, hogy a republikánusok nagyobb rajongói Putyinnak, mint az amerikaiak úgy általában, hanem a republikánusok 83%-a azt nyilatkozta, hogy jobb lenne, ha nem az orosz vezető irányítaná a Kremlt, ami megfelel a felmérés általános eredményének. A függetlenek valamivel kevésbé ítélték el Putyint, náluk 79% az elutasítottsága.

A közvélemény-kutatási eredmények Biden esetében már eltérőbbek voltak. Míg nyolcból csaknem hét republikánus látja hivatali jelenlétét károsnak a világra, a demokratáknak csupán 17%-a értett ezzel egyet. Az idei félidős választásokra készülő demokraták számára talán a leginkább az lehet az aggasztó, hogy a függetlenek több mint fele (51%) utasítja el Bident és mindössze 34% százalékuk támogatja a jelenlegi elnököt.

Biden a 2021. januári hivatalba lépése után ez elmúlt 75 év legkiábrándítóbb amerikai elnökének nevezte magát. A Gallup tavaly októberben közzétett közvélemény-kutatása szerint nála volt mérhető a legnagyobb visszaesés az elnöki támogatottságban azóta, hogy Roosevelt halálát követően Harry Truman ült az elnöki székbe 1945-ben. Biden támogatottsága ebben az évben tovább csökkent, a CNBC közzétett közvélemény-kutatása szerint 38%-ra esett vissza a támogatottsága. Ez a decemberi 46%-os értékeléshez képest egy olyan jelentős esés volt, hogy hetekig foglalkozott vele az amerikai sajtó, közvetlenül az ukrán válság kitörése előtt.

Ez is érdekelheti:  Garázdaság miatt tettek feljelentést a tegnapi influenszertüntetésen történtek után

Kiemelt képen: Joe Biden elnök a Fehér Ház sajtóeseményén február 24-én, amikor Oroszország katonai offenzíváját megindította Ukrajnában. © Getty Images / Drew Angerer 


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük