KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Prigozsin Zelenszkijnek: az orosz erők gyakorlatilag körülzárták Bahmutot, engedje haza az öreg és gyerekkorú ukrán katonákat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz erők gyakorlatilag körülzárták Artyomovszkot (Bahmutot) – közölte pénteken Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhöz intézett videoüzenetében Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója.

„A Wagner katonai magánegységek gyakorlatilag körülzárták Bahmutot (Artyomovszk ukrán neve), már csak egy út maradt” – mondta Prigozsin a sajtószolgálatának Telegram-csatornáján közzétett videóban.

Zelenszkijhez intézett felhívásában Prigozsin az idősek és a gyerekek akadálytalan kijutását kérte a városból.

„KORÁBBAN A HIVATÁSOS UKRÁN HADSEREG HARCOLT ELLENÜNK, MA PEDIG EGYRE TÖBB IDŐS ÉS GYERMEK. HARCOLNAK, DE AZ ÉLETÜK BAHMUT KÖZELÉBEN RÖVID: CSAK EGY-KÉT NAP. KÉREM, ADJANAK NEKIK EGY ESÉLYT, HOGY ELHAGYHASSÁK A VÁROST” – TETTE HOZZÁ.

A nyilvánosságra hozott videófelvételeken emellett ukrán állampolgárok, két fiatalember és egy idős férfi látható, akik arra kérik Zelenszkijt, hogy engedje őket hazatérni a családjukhoz.

Artyomovszk a Donyecki Népköztársaság Kijev által ellenőrzött részén található, és fontos közlekedési csomópont a donbásszi ukrán csapatcsoport ellátása szempontjából. A városért heves harcok folynak. Az orosz erők ellenőrzésük alá vontak több települést Artyomovszk külterületén.

Orosz Hírek

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: