KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Lavrov figyelmeztet: Oroszország nem engedi, hogy újra felrobbantsák a vezetéket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország már nem tekinti megbízható kereskedelmi partnernek az Egyesült Államokat és szövetségeseit, és nem fogja megengedni, hogy függőségbe kerüljön tőlük – mondta Szergej Lavrov külügyminiszter pénteken egy indiai konferencián.

„Nem fogunk többé semmilyen nyugati partnerre támaszkodni. Nem fogjuk hagyni, hogy újra felrobbantsák a vezetékeket”

– mondta az orosz energiapolitikát firtató kérdésre válaszolva.

Lavrov az Északi Áramlat gázvezetékek szabotázsára utalt, amelyek Oroszországot a Balti-tengeren keresztül Németországgal kötik össze. Ezeket szeptember végén robbantásokkal súlyosan megrongálták, ami Moszkva állítása szerint az Egyesült Államok érdekeit szolgálta.

Washington régóta bírálja európai szövetségeseit az olcsó orosz energiától való függőségük miatt. A cseppfolyósított földgáz amerikai termelői az európai energiapiac nagy részét megkaparintották, miután az EU az ukrajnai konfliktus nyomán az orosz szállítások fokozatos leállításáról döntött.

Az európai nyomozók a jelentések szerint nem találtak olyan bizonyítékot, amely Oroszország számlájára írná az incidenst, annak ellenére, hogy a robbanások után a nyugati médiában az orosz bűnösség volt az uralkodó vélemény. Seymour Hersh amerikai oknyomozó újságíró egy névtelen forrásra hivatkozva a múlt hónapban arról számolt be, hogy a szabotázs titkos amerikai-norvég művelet volt. Mindkét nemzet elutasította az állítást.

Lavrov úgy értékelte, hogy „Németországot megalázta” a helyzet, beleértve a Hersh jelentésére adott európai reakciókat is. Szerinte a válság célja az volt, hogy „Európát” az USA alárendeltjévé tegyék, „aláássák Európa versenyképességét”, és „tönkretegyék az EU és Oroszország közötti gazdasági kapcsolatot”. Moszkvának vannak más piacai is, amelyeken kínálhatja termékeit – tette hozzá.

„Megbízható partnerek, hiteles partnerek felé fogunk orientálódni – India, Kína biztosan ezek közé tartozik”

– jelentette ki Lavrov.

A vezető orosz diplomata a Raisina Dialogue elnevezésű, geopolitikával és geoökonómiával foglalkozó vezető indiai konferencián beszélt. Megismételte Moszkva azon állításait, hogy az ukrajnai konfliktust a nyugati politika robbantotta ki, és kifejtette, hogy az ellenségeskedés békés rendezése attól függ, hogy Kijev feloldja-e saját, Oroszországgal való tárgyalásokra irányuló tilalmát.

Ez is érdekelheti:  Magyarország nem írta alá az LMBTQ személyekről szóló EU-s nyilatkozatot

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Sergey Lavrov Újdelhiben, Indiában. ©  Szputnyik / Orosz Külügyminisztérium

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük