A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Politico: A magyar álláspont miatt Brüsszel félreteheti akár az egész olajembargós ügyet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egyelőre nem világos, hogy a csütörtök reggeli rendes uniós nagyköveti ülésre milyen terv kerül az asztalra, de radikális lépésként akár az egész olajembargós ügy félrehelyezése is felmerült a brüsszeli lap szerint.

Sajtóhírek szerint a magyar ellenkezés miatt félretehetik akár az egész uniós olajembargós ügyet.

„Nagyon frusztráló látni, hogy miközben a hatodik uniós szankciós csomag mintegy kilencven százalékáról megegyeztünk, mégsem tudunk haladni az elfogadással, mert az olajembargó ügyében Magyarország vétóval fenyeget. Ezért felmerült az az ötlet, hogy ezt a kérdést kivesszük és egyelőre félretesszük a szankciós csomagból és úgy haladunk” – jelezték a radikális tervet név nélkül uniós diplomaták a Politicónak.

Egyikük a felmerült tervet annyiban máshogy mondta el, miszerint lehet, hogy az olajembargós tervnek csak a vezetékes szállításra vonatkozó részét vennék ki a csomagból, hiszen azt a magyar kormány is támogatná, hogy a tengeri szállítási orosz kőolajat és finomított termékeket betiltsák.

A brüsszeli lap azt írja: ha a szankciós csomag legerőteljesebb részének félrehelyezésével haladna az EU, az nagyon rosszul nézne ki és egyértelműen mutatná, hogy milyen nehézkesen tud az EU előre lépni a szavak szintjén sokszor hangoztatott irányba, miszerint alá kell ásni az orosz vezetés bevételeit, hogy ne tudják sokáig folytatni a háborút.

Mandiner

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: