BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Pokornit nyilas múltú nagyapjának bűnei miatt zavarja a turulszobor?

A történészek eltávolíttatnák, az önkormányzat megtartaná a turulszobrot – ez a mai vezércikk címe az Index honlapján

Bár a turul az összmagyarságot jelképező szimbólum, egyesek még a mai napig is szeretik belekeverni az ősi magyar jelképet a nyilaskeresztes vagy éppen náci ideológiába. Először is tisztázzunk valamit. Magyarországon sosem volt sem nácizmus, sem fasizmus. Magyarországon nyilaskeresztes rémuralom volt. EZ AZ IGAZSÁG! – ha tetszik, ha nem, és ezt minden történésznek tudnia illene. Az, hogy szélsőséges ideológiák a turult, mint jelképet maguknak kisajátították egy vérzivataros korszakban, arról az ősi magyar szimbólum nem tehet.

A ma reggeli Index cikk közzéteszi annak a történész bizottságnak a véleményét, melyet Pokorni Zoltán kért fel a vizsgálatra, miután kiderült nagyapjának nyilas múltja és bűntettei a vészkorszak idején. Pokorni menekül családja múltja elől, mintha ő tehetne arról, hova született. Hiszen míg nagyapja nyilas, édesapja III/III-as ügynök volt. Ugyanakkor itt hangsúlyozzuk: erről Pokorni Zoltán nem tehet! Íme a bizottság véleménye a turulszoborral kapcsolatban:

A történészek azt javasolják, hogy a turulszobrot esetleg más helyszínen, például a Farkasréti temetőben állítsák fel. A kerületi áldozatoknak azonban a bizottság szerint közös emlékmű kell.

Az áldozatokat összeköti, hogy mindnyájan ugyanannyira voltak magyarok. Társadalmi és emlékezetpolitikai szempontból sokkal fontosabb volna a közös sors és a közös emlékezet támogatása mint az, hogy mindenki csak „saját”-nak vélt halottait sirassa – utóbbi gesztus ugyanis sokszor a „másik” gyászának ignorálásával jár.

Azért mindenképpen jegyezzük meg, hogy a XII. kerületi turulszobor „jövőjét” vizsgáló történészeket erre a feladatra maga a polgármester, Pokorni Zoltán kérte fel.

De kik is ezek a történészek, akiknek a szakvéleményével a szobor eltávolítását igazolni akarják? Ez is benne van a cikkben:

A felkért szakértők – Cseh Gergő Bendegúz, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának főigazgatója, Kovács Tamás, a Holokauszt Emlékközpont igazgatója és Ungváry Krisztián történész

Úgy tűnik, a polgármesternek igencsak rossz tanácsadói vannak. Javasoljuk, hogy cserélje le őket olyan szakemberekre, akik tisztában vannak például a magyar őstörténettel. Ezek az emberek ugyanis szintén egy bizonyos ideológia mentén állították fel a javaslatukat. Amennyiben nem a történelmi tények és az ősmagyar történet mentén vizsgálódnak, nyugodtan betehetik a diplomáikat a hűtőszekrénybe.

Ez is érdekelheti:  Az ukrajnai háború abszolutizálása

Mindenképpen utalnunk kell rá, hogy bármilyen nevek is álljanak a szobor talapzatán, maga a szobor, tehát a turul ősi magyar jelkép. 

További idézet az Index cikkéből:

“Eleve kegyeletsértő a XII. kerületi nyilasok egykori objektumainak, a Németvölgyi úti Nyilasháznak és a vele szemben elhelyezett Hungarista Légió parancsnokságnak közvetlen közelében turulszobrot, illetve akármilyen második világháborús hősi emlékművet állítani” – írják. A Turul szimbolikája pedig

teljesen feje tetejére állítja az érintettek halálát: a magyar állam által meggyilkoltak a magyar államért hősi halált halt személyként jelennek meg.

A „történész urak” figyelmébe ajánljuk, ha nem tudták volna eddig: 1944. március 19-től Magyarország a III. Birodalom megszállása alatt állt, nem volt önálló állam, Szálasyékat a hitleri Németország ültette hatalomba Magyarországon.

Nem kell külön kihangsúlyozni azt sem, hogy abban a pillanatban, amikor nekimennek ennek a szobornak, olyan össznemzeti tiltakozást zúdítanak a fejükre, amit ma még csak sejteni sem lehet.

Szerkesztőségünk ezzel kapcsolatban levelet kapott a vészkorszakot túlélő zsidó gyökereit büszkén vállaló és ráadásul gárdaalapító Reiner Pétertől.  Ezt teljes egészében közzétesszük:

 

Tisztelt NIF Szerkesztőség!
Tudatosan most nem írok közzé teendő véleményt a mai Index vezércikkeként megjelent írás miatt, mely szerint a Pokorni által felkért „történész bizottság” szerint azonnal lebontandó a Turul szimbólum és helyette „polkorrekt” emlékművet kell emelni, pedig bennem van az hit és tűz, amivel korábban szívvel-lélekkel odálltam 2005-ben a Turul védők mellé.
Tény, hogy a felépített magyarság jelkép nem tehet sem a polgármester családi drámájáról /édesapa III/III.-as besúgó évtizedekig,,nagypapa nyilas keretlegényként bizonyítottan kivégző osztag tagja, de „háborús hősként” szerepel a emlékhelyen/, sem a szobor ítészei befolyásoltságáról.
Annak ellenére sem szólalok meg, hogy elképesztő szerencsémre az inkriminált zsidó kórházban születtem, néhány hónappal az indokolhatatlan tömeggyilkosság előtt.
Nem szólalok meg, pedig a Magyar Gárda tagjaként egyesületet hoztam létre 2005-ben  az emlékhely védelmére.
Polgármester úr nem érti és nem sejti, hogy érthető lelkiismeret-furdalásával szelet vet és vihart arat, ugyanis az emlékhely tévedéseivel együtt összmagyarság szimbólum, ennek minden várható következményeivel.szembesülni fog!
El a kezekkel az összmagyarság szimbólumától!
Honféltő tisztelettel
Reiner Péter

 

Ez is érdekelheti:  Az ukrajnai háború abszolutizálása

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kapcsolódó cikk 2011-ből:

Beszélgetés Reiner Péterrel, a Gárda felesküdött pártolójával

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Pokornit nyilas múltú nagyapjának bűnei miatt zavarja a turulszobor?

  1. normálisan egyikünk sem felelos elodeikért, még a szüleiért sem. Viszont politikában zsarolható, tehát nem szabad neki komolyabb tisztséget betöltenie …

    ebben a történetben is, nagyon valószínu egy ilyen zsarolás esete van. A véleménye kikényszerített …
    szeretettel, L
    ps.. szerintem Mo-on (a csonkán) nincs kiegyensúlyozott vélemény a komunizmus és a fasizmus (a nemzeti-szocializmus) között. Pedig sokunk szenvedett úgy az egyiktol, mint a másiktól. Pl-ul egy Mindszenty is …

  2. A Pokorni család család tagjainak drámájából levonható következtetés – és tanulság – nem lehet más, mint a következő: A magyar történelem során az idegen érdekek és politikai kurzusok szolgálatába állt egyének tevékenysége mindig – ismétlem: mindig, kivétel nélkül – tragédiához vezettek. Legyen akár nemzetiszocialista, nyilaskeresztes, avagy kommunista eszmékről legyen is szó. A végeredmény mindig tragédia. Jó volna ezt figyelmezni a „történész uraknak” is, mielőtt ismételten idegen érdekek és eszmék kritikanélküli kiszolgálóivá szegődnek. Amit Reiner Péter ír a várható reakcióról, az bizonyosan meg fog valósulni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük