A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Podoljak: Ukrajna visszaszerzi Bakhmutot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna visszafoglalja a kulcsfontosságú donbászi várost, Artyomovszk, más néven Bakhmutot – közölte szombat este Volodimir Zelenszkij elnök főtanácsadója, Mihail Podoljak. Kijelentése azután hangzott el, hogy a Wagner katonai magáncég vezetője, Jevgenyij Prigozsin bejelentette, hogy harcosai teljes mértékben ellenőrzésük alá vonták a várost.

Az orosz védelmi minisztérium vasárnap kora reggel megerősítette, hogy a Wagner a hadműveletet a reguláris csapatok segítségével hajtotta végre. Podoliak azonban kitartott amellett, hogy az oroszok kimerültek a harcokban.

„Mit fog Oroszország legközelebb tenni, amikor újabb városokat, városrészeket foglal el? Milyen erőkkel és hová fognak továbbhaladni, és miért?”. tette fel a kérdést Podoljak az ukrán televíziónak adott interjúban.

„Ami minket illet, nem állhatunk meg valahol középen. Bakhmut fel lesz szabadítva, mint bármely más ukrán terület”

– jelentette ki Podoljak.

Az ukrán védelmi minisztérium tagadta, hogy a város elesett volna, és kitartott amellett, hogy a harcok még mindig folynak.

Podoliak azt állította, hogy Prigozsin igyekszik elterelni a figyelmet Zelenszkij több európai országban, Szaúd-Arábiában és Japánban zajló külföldi körútjáról. Az ukrán vezető pénteken Dzsiddában vett részt az Arab Liga csúcstalálkozóján, másnap pedig Hirosimában a G7-ek találkozóján.

Az Artyomovszk elestének híre is akkor érkezik, amikor Ukrajna a sokat hangoztatott ellentámadásra készül. Kijevi tisztviselők többször hangsúlyozták, hogy az offenzíva időzítése és sikere a Nyugat fegyverszállításaitól függ.

Zelenszkij a múlt hónapban megígérte, hogy az ukrán katonák nem hagyják el Artyomovszkot, mert a visszavonulás

„lehetőséget adna az orosz csapatoknak és Wagnernek, hogy még több területünket elfoglalják”.

Maga a város nagyrészt elpusztult a hónapok óta tartó intenzív háborúskodásban.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Mihajlo Podoljak / UNIAN

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: