KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Macront Hitlerként ábrázoló plakátok jelentek meg Franciaországban

A franciaországi Avignon város hatóságai vizsgálatot indítottak, miután olyan plakátok jelentek meg az utcákon, amelyek Emmanuel Macron elnököt Adolf Hitlerhez hasonlították – jelentette az AFP a város ügyészi hivatal jelentésére hivatkozva.

A tisztviselők szerint az elkövetők két hónap börtönbüntetésre és 7500 eurós (8110 dollár) pénzbírságra számíthatnak „lázadásra való felbujtásért”, valamint 12 ezer eurós bírságra az elnök megsértéséért.

Csütörtökön mintegy 30, reklámtáblákra ragasztott Macron-ellenes plakátot fedeztek fel. Ezek a francia elnököt ábrázolták őszülő hajjal és a 49,3-as számmal az arcán, amely egy kis fekete bajusznak tűnt. Ez a francia alkotmány 49.3. cikkére utal, amelyre a kormány márciusban hivatkozott, hogy a parlament (a nemzetgyűlés) támogatása nélkül keresztülvigye vitatott nyugdíjreformját.

A francia média szerint a plakátokon Mahatma Gandhitól származó idézet szerepelt, amely a „törvénytelen vagy korrupt” állam elleni polgári engedetlenség „szent kötelességéről” szólt.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Emmanuel Macron francia elnököt kritizáló kép Avignonban, Franciaországban, 2023. április 3-án. © Clement Mahoudeau / AFP

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük