KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Podoljak: Lengyelország a háborúig szoros szövetséges, de utána a vetélytársunk lesz

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna az ellenségeskedések végéig szoros barátjának tekinti Lengyelországot, utána pedig megkezdődnek a versenyviszonyok az országok között – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök  tanácsadója a Dom ukrán televíziós csatorna műsorában.

“A lehető legszorosabb partnerünk és a lehető legszorosabb barátunk ma Lengyelország. És elvileg ez így is marad a háború végéig”

 – jelentette ki.

Podoljak hozzátette, hogy az ellenségeskedések befejezése után a két ország versenyezni fog “bizonyos piacokért, fogyasztói piacokért és így tovább”.

A hét elején Bartosz Cichocki lengyel nagykövetet beidézték az ukrán külügyminisztériumba, miután Marcin Przydzak lengyel elnöki kancelláriaminiszter azt mondta, hogy Kijev hálátlan Varsó segítségéért.

Lengyelország elismerte, hogy a közelmúltban megromlottak a kapcsolatok Ukrajnával a kijevi politikusok nyilatkozatai nyomán. Az egyik vitás kérdés az, hogy Varsó nem hajlandó megnyitni határát a szomszédos országból érkező gabona előtt.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Mihajlo Podoljak / Fotó: radiosvoboda.org

Ez is érdekelheti:  Trump: Mindig tudtuk, hogy Ukrajna NATO-tagságáról szó sem lehet

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük