KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Éjjel pusztító rakétaesőt zúdított Oroszország Ukrajnára

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter felszólította a Nyugatot és a világot, hogy fegyverezzék fel Ukrajnát F-16-os vadászgépekkel.

Hatalmas rakétatámadás zúdult szombat este Zaporizzsjára, ahol a  világ egyik legnagyobb repülőgép- és helikopter-hajtóműveket gyártó üzemét, a Motor Sichet is eltalálták – írja az Unian ukrán hírügynökségra hivatkozva az Index – a rakéták egy részét az ukrán légvédelem hárította el. Volodimir Zelenszkij videóüzenetben erősítette meg a támadást.

Ukrajna külügyminisztere rakétasortűzről számolt be, miután 

Oroszország gyors megtorlást ígért a Fekete-tengeri hajók elleni támadásokért. 

A szőnyegbombázás után Dmitro Kuleba felszólította a Nyugatot és a világot, hogy fegyverezzék fel Ukrajnát F-16-os vadászgépekkel.

Az Ukrajinszka Pravda azt közölte, hogy hiperszonikus rakétákat lőttek ki az oroszok. A találatok különösen a Nyugat-Ukrajnában található Zsitomir várost érték. A légierő szerint Sztarokosztyantynov és Vinnicja irányába is repültek rakéták.

Mandiner

Kiemelt kép: Oleh Kiper, a dél-ukrajnai Odessza régió kormányzójának Telegram-csatornája által közreadott képen tűzoltók dolgoznak a legutóbbi orosz dróntámadás helyszínén 2023 augusztus 2-án. / MTI/AP/Oleh Kiper Telegram-csatornája

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: