KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Peszkov: Ukrajnában francia zsoldosok tartózkodnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország megbízható információkkal rendelkezik arról, hogy francia zsoldosok tartózkodnak Ukrajnában – közölte szerdán Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Január 17-én az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy az orosz erők célzott támadást hajtottak végre a külföldi harcosok egyik ideiglenes bázisa ellen Harkovban. A hatóságok szerint a külföldi zsoldosok többsége francia állampolgár volt. A támadás során 60 harcos meghalt és több mint 20 megsebesült. A moszkvai külügyminisztérium ezt követően beidézte Pierre Lévy francia nagykövetet. A francia külügyminisztérium állítólag visszautasította azokat az információkat, amelyek szerint francia állampolgárok az ukrán hadsereg részeként harcolnának, és „durva manipulációval” vádolta Oroszországot. Sébastien Lecornu francia védelmi miniszter azonban elismerte, hogy néhány francia állampolgár valóban zsoldosként harcol Oroszország ellen Kelet-Ukrajnában. Kijelentette azonban, hogy a kormány nem akadályozhatja meg állampolgárait ebben, mivel Franciaország demokrácia. Ezzel kapcsolatban az orosz állami média a Kreml szóvivőjét, Dmitrij Peszkovot a következőképpen idézte:

„Megbízható információink vannak arról, hogy francia állampolgárok, francia zsoldosok vannak Ukrajnában. Tisztában vagyunk a francia képviselők azon kijelentéseivel is, hogy nem tarthatják vissza azokat, akik részt akarnak venni ebben az ukrajnai mészárlásban. Ebben az értelemben sajnálatunkat kell kifejeznünk”.

Peszkov szerint Párizsnak körültekintőbben kellene bánnia állampolgáraival, és „határozottan azt tanácsolta, hogy ne vegyenek részt a francia állampolgárok a kijevi rezsim nagyrészt bűnös akcióiban”. Közben az orosz Állami Duma tagjai figyelemfelhívó tájékoztatást küldtek a francia parlamenti képviselőknek a francia zsoldosok ukrajnai konfliktusban való részvételéről. Vjacseszlav Volodin dumaelnök szerint ez egy felhívás a képviselőkhöz, akik gondolnak Franciaországra és tisztelik nagyapáik és dédapáik emlékét.

Az orosz képviselők sajnálják, hogy a franciaországi hatóságok, akik egykor Oroszországgal együtt kezdeményezték a katonai-politikai enyhülést Európában, most „meghosszabbítják a kijevi náci rezsim agóniáját”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő. 2024. január 24-én / Fotó: Sputnik © MICHAIL METZEL

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Eldöntve: zöld lámpát kapott Svédország NATO-csatlakozása

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Peszkov: Ukrajnában francia zsoldosok tartózkodnak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük