KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szkíták, egymás közt

Miközben a szélsőjobbról méltatlankodnak egyesek amiatt, hogy a mai magyar állampolgárok nem vallhatják magukat sem avarnak, sem hunnak, sem szkítának, hanem „csak” magyarnak, egy önmagát szkítának nevező csoport összeesküszik a hadseregnek és a rendőrségnek a maguk oldalára történő átállítására, valamint a korábbi és mai kormánytagok letartóztatására.

Ugyanekkor a mvsz (Magyarok Világszövetsége) vezetése véletlenül éppen a „szkítákkal a sötétség ellen” – címmel szervezi nemzetközi szinte is az ún. világkonferenciáját. Cui prodest?

Engem nem lep meg, hogy a félműveltségével máskor is tüntető mvsz-vezetés ilyen címen konferenciázik. Az sem, hogy neki ezt is szabad, hiszen a fennálló hatalommal – a fidesz-kormányzattal – történő szembenállását igen határozottan bizonyította az utóbbi választások alatt, amikor szabálytalan kampányolásával a mai ellenzéki pártok közé sorakozott, illeszkedve napjaink dollár-baloldalának a képviselői közé, melyeknek a minősítésére most nem térek ki.

Megértem mindezt, mivel az elmúlt pár évtizedben az MVSZ vezetésére nem volt jellemző az, hogy képes, vagy egyáltalán akar-e építően beilleszkedni a magyarországi társadalmi közegbe. Már csak emiatt is fölmerülhet a kérdés a közönséges halandók fejében: – a hatalomellenes MVSZ vezetés és a hatalomváltásra erőszakkal készülő „szkíta csoport” inspirálja, netán bátorítja-e egymást? Lehetséges az, hogy egymást kiegészítő, támogató, közös gyökerű mozgalmárok akcióinak vagyunk a tanúi?

A mvsz szervezetében vannak még rendes magyar emberek, de vannak olyanok is, akiket egy diktatórikus vezetés a tényleges akaratuk, szavazatuk, döntésük nélkül kíván oda vezetni, ahová maguktól egyébként sohasem szeretnének eljutni. Ezért azok számára, akik még hisznek a véletlenekben, nem árt továbbadni a figyelmeztetést: – az MVSZ vezetése a szervezethez méltatlan, bölcsnek, megfelelően előkészítettnek nem mondható döntések helyett gyakoroljon inkább önkritikát, ha képes rá és vegye komolyan a figyelmeztetést: Hátrébb – sőt, jóval hátrébb – az agarakkal !

Kiss Endre József

Debrecen, 2024. január

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Szkíták, egymás közt

  1. Bizonyos megközelítés szerint a szittyák anyaközpontú társadalmi berendezkedésben éltek, melyben az anya, a nő őrizte a tüzet, melyet kialvás ellen szítani kellett. Innen származhat a szittya elnevezés, melynek szkíta a görög változata! Szerény megítélésem szerint ma a csonka országban annak vallja magát aminek akarja, ha nem tud Wass Albert példája alapján Magyar lenni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük