KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Pénzbüntetésre ítélték Éric Zemmourt gyűlöletkeltés miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Gyűlöletkeltés vádjával 10 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte Éric Zemmour francia jobboldali publicistát, elnökjelöltet hétfőn a párizsi büntetőbíróság. Az újságíró fellebbez a döntés ellen.

Zemmourt egy 2020 szeptemberében, a CNews hírtelevízióban elhangzott kijelentése miatt ítélték el.

Egy tévévitában a publicista azt mondta a kísérő nélkül érkező kiskorú illegális bevándorlókról, hogy

„nincs helyük itt, tolvajok, gyilkosok, nőket erőszakolnak meg, ezek ők, vissza kell őket küldeni, és nem is szabadna engedni, hogy idejöjjenek”.

Zemmour ellen mintegy harminc szervezet, köztük ismert jogvédők és a kiskorúakkal foglalkozó állami szervek is feljelentést tettek.

A novemberben rendezett perben a publicista nem jelent meg a tárgyaláson, s a hétfői ítélethirdetésre sem ment el. A Twitteren közzétett közleményében „ideológiai és ostoba ítéletnek” minősítette a bíróság döntését.

„Véget kell venni ennek a rendszernek, amely minden nap szorosabbra húzza a hurkot a szólásszabadságon és a demokratikus vitán. Ez a rendszer ipari módon termeli ki a véleménynyilvánítási szabálysértéseket. Sürgősen ki kell űzni az ideológiát a bíróságokról. Az igazságszolgáltatásnak ismét igazságszolgáltatásként kell működnie” – írta a mikroblogn a publicista.

Az elnökjelöltre csütörtökön újabb per vár a fellebbviteli bíróságon, szintén a Cnews hírtelevízióban tett kijelentése miatt. 2019 októberében Zemmour azt állította, hogy a náci német megszállókkal kollaboráló Vichy-kormány vezetője, Philippe Pétain mentette a francia zsidókat. Az ügyben emberiesség elleni bűntett vitatásának gyanújával indult Zemmour ellen eljárás, de 2021 februárban első fokon felmentette a bíróság. Az ítélet ellen az ügyészség fellebbezett. Zemmour ügyvédje a fellebbviteli per elhalasztását kéri az elnökválasztásra tekintettel.

Az igazságszolgáltatás pénteken arról is döntött, hogy a publicistának 2023 májusában egy, a „feminista mozgalomról” nyilvánosan elhangzott kijelentése nyomán rágalmazás gyanújával kell bíróság elé állnia.

MTI

Kapcsolódó:

Dr. Polgárdy Géza: Eric Zemmour bejelentette, hogy indul jövőre, a francia elnökválasztáson

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: Magyarország kész a közvetítésre Oroszország felé

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük