KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Pénteken több ezren tüntettek Belgrádban az Oroszországgal szembeni szankciók miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

NEM AZ ÉN NEVEMBEN! – ez volt annak a tüntetésnek a fő gondolata, melyre tegnap került sor Belgrádban, tiltakozva a szerb ENSZ-megbízott múlt heti szavazata ellen, amellyel felfüggesztették Oroszország tagságát az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában. 

A több ezer szerb tüntető Belgrád belvárosában, orosz zászlókat cipelve Szerbiát és Oroszországot „örök testvérnek” nevezte

A tiltakozók helyi idő szerint 19 óra körül gyülekeztek II. Miklósnak, az utolsó orosz cárnak az emlékművénél és Belgrád belvárosán keresztül az orosz nagykövetséghez vonultak,  „Szerbek és oroszok – testvérek mindörökké!” valamint „Koszovó Szerbia, a Krím Oroszország!” – jelszavakat skandálva.

 

A tüntetés hivatalosan Szerbia múlt heti ENSZ közgyűlésen történt szavazására adott válasz is volt, amikor is a szerb kormány képviselője megszavazta Oroszország tagságának felfüggesztését az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában.

A demonstrálók egy 20 méteres trikolórt is kibontottak, amely egyik oldaláról nézve Oroszország, a másik oldaláról pedig Szerbia zászlajának tűnt a hivatalos címer nélkül.

A tüntetésen feltűntek Donyeck és Luganszk zászlajai, valamint a Novorosszijai Szent András-kereszt, sőt az Orosz Birodalom trikolórja is.

Ez már a második nagyobb tüntetés volt Belgrádban Oroszország támogatására február óta, amikor is, Moszkva csapatokat küldött Ukrajnába. Belgrád hivatalosan semleges maradt, nem vezetett be szankciókat Oroszország ellen, de az ENSZ-ben az orosz hadművelet elítélése és a csapatok kivonásának felszólítása mellett szavazott.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Sértés: Zelenszkij helyett inkább Julia Robertsszel találkozik Biden

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük