KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij közölte az elhunyt ukrán katonák számát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország különleges katonai művelete során az ukrán fegyveres erők mintegy háromezer harcost veszítettek. Ezt Volodimir Zelenszkij ukrán vezető tette ki.

A CNN-nek adott interjújában elmondta, hogy nehéz megmondani a polgári áldozatok számát, mert kevés a déli és keleti „blokkolt” területekről származó információ.

Ami a csapatainkat illeti. A rendelkezésünkre álló számok szerint úgy gondoljuk, hogy 2,5 – 3 ezer katonát veszítettünk… Körülbelül 10 ezer sebesültünk van és nehéz megmondani, hányan maradnak közülük életben

– mondta Zelenszkij.

Zelenszkij tanácsadója Alekszej Aresztovics március végén azt mondta, hogy Ukrajna nem beszél hadserege veszteségeiről, mivel ez katonai titok. Az Orosz Föderáció védelmi minisztériuma március végén arról számolt be, hogy a különleges hadművelet kezdete óta az ukrán hadsereg vesztesége több mint 14 ezer halott és mintegy 16 ezer sebesült.

Február 24-én Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy a donbászi köztársaságok vezetőinek felhívására különleges katonai művelet végrehajtása mellett döntött. Az orosz vezető hangsúlyozta, hogy Moszkva tervei között nem szerepel ukrán területek megszállása.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (II. rész)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük