KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Brit katonai kiképzők láttak újra munkához Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Királyság Különleges Légi Szolgálatának (SAS) katonái Kijevben és környékén képezik ki az ukrán hadsereget. Erről április 15-én este számolt be a The Times.

Jurij Mironenko a lapnak elmondta, hogy körülbelül két hete a SAS brit különleges erői oktatást tartanak a városban az NLAW páncéltörő rendszerek használatáról, amelyet az Egyesült Királyság szállít Ukrajnának. A britek a múlt héten az Ukrán Fegyveres Erők 112. zászlóaljának kiképzésében vettek részt. A The Times kihangsúlyozta, hogy nem önkéntesek végzik ezt a tevékenységet, hanem hivatásos brit katonák.

A brit kiképzők több éve dolgoznak Ukrajnában, azonban februárban elhagyták az országot, hogy ne kerüljenek közvetlen konfliktusba Oroszországgal, éppen a NATO tagságuk miatt.

A brit védelmi minisztérium nem erősítette meg a The Times-ban megjelent értesüléseket arra hivatkozva, hogy soha nem kommentálja az ilyen jellegű értesüléseket.

Korábban a brit védelmi miniszterhelyettes, James Hippie azt mondta, hogy ukrán katonák érkeznek az Egyesült Királyságba, akiket kiképeznek a brit katonai felszerelések kezelésére. Április 9-én jelentette be London hogy 120 páncélozott járművet, valamint hadihajók elleni csapásmérő rakétarendszereket szállít Kijevnek.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Nemzetközi jog lesöpörve, az EU hivatali szintre emeli a lopást

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük