KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

„Példa értékű demokrácia”: Újabb pártot tiltottak be Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) a Telegramban közölte, hogy Ukrajnában betiltottak egy másik pártot, a Szlávok Szociálpatrióta Gyűlését (SPAS), amely a hatóságok szerint oroszbarát.

„A lvivi nyolcadik fellebbviteli közigazgatási bíróság egy újabb „oroszbarát” párt betiltásáról döntött. A „Szlávok Szociálpatrióta Gyülekezetéről” (SPAS) van szó”

– áll az SBU Telegram-csatornáján közzétett üzenetben.

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: Miért tilos az orosz propaganda?

A titkosszolgálat szerint a párt vezetője, Eduard Kovalenko ellen 2022 szeptemberében távollétében vádat emeltek a „hadiállapotban, előzetes összeesküvéssel, személyek egy csoportja által elkövetett hazaárulás” cikkely alapján. Kovalenko jelenleg a Herszon régióban tartózkodik, ahol az Ukrajna elleni orosz katonai művelet mellett foglal állást.

Vlagyimir Zelenszkij 2022 tavaszán törvényt írt alá az ukrajnai „oroszbarát” pártok betiltásáról. Több mint 15 pártot, köztük az Ellenzéki Platform – Az Életért nevű pártot sorolták közéjük az ország Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsának határozata szerint. Denisz Maljuska ukrán igazságügyi miniszter elmondta, hogy a párt parlamenti képviselőinek tevékenységét a hatóságok alapos ellenőrzés alá vonják, és hosszú távon akár meg is foszthatják őket mandátumuktól.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: az ukrán törvényhozás épülete / Fotó Wikipédia

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük