KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Média: Izrael csak jelképes csapást mért Iránra

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Irán elleni csapást úgy hajtották végre, hogy a teheráni vezetés „elviselje” azt, és tartózkodjon az Izraellel való újbóli eszkalációtól – írja a Yedioth Ahronoth, az egyik legnagyobb izraeli napilap, anélkül, hogy közvetlenül megnevezné, ki állt a támadás mögött – számol be a RIA.ru.

A kiadvány megjegyzi, hogy

„bárki is hajtotta végre a támadást, a célpont az iráni Forradalmi Gárda Légierő egyik létesítménye vagy létesítményei voltak úgy hogy ezzel elkerüljék az újabb csapásváltást”.

Ez is érdekelheti:  Izraeli támadás Irán ellen - működésbe lépett az iráni légvédelem, robbanások történtek Iszfahán városánál

A cikk szerzője szerint az, hogy az iráni média nem „pedzegette” a helyzetet, hanem arról számolt be, hogy nem keletkezett kár, és feloldották a repülési korlátozásokat, ezzel utalva arra, hogy Teherán „letudottnak tekinti az incidenst”. Teherán a korábban Izraelre mért csapása után úgy nyilatkozott, hogy ezzel lezártnak tekintik Izraelnek Irán damaszkuszi főkonzulátusát ért támadása miatt kialakult helyzetet.

Az amerikai média szerint Izrael péntek hajnalban”korlátozott” megtorló csapást mért Iránon belüli célpontokra. Robbanásokról számoltak be Iszfahán városának közelében. Az IRIB iráni állami ügynökség arról számolt be, hogy az ország több tartományában légvédelmi rendszerek válaszoltak a drónok átrepüléseire. A Tasnim hírügynökség szerint Iszfahán tartományban lévő nukleáris létesítmények teljesen biztonságban vannak. Ugyanakkor három iráni tisztviselő megerősítette a New York Timesnak, hogy a csapások célpontja egy Iszfahán melletti légibázis volt.

A csapás közel egy héttel azután történt, hogy Irán nagyszabású rakétatámadást intézett Izrael ellen.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: iráni rakétaütegek gyakorlat közben / Fotó: EPA / illusztráció

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük