KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Pánikszerűen hagyják el Ukrajnát a vezető oligarchák és üzletemberek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Charterjáratokkal és magánrepülőkkel hagyják el sürgősen Ukrajnát az oligarchák és üzletemberek, csak vasárnap mintegy 20 charter- és magánrepülő indult Kijevből – írta az Ukrajinszka Pravda hírportál, az ukrajnai Soros-birodalom szócsöve.

A kiadvány szerint az Ukrajnát vasárnap elhagyó charter- és magánrepülők között volt Rinat Ahmetov és Borisz Kolesznyikov oligarchák gépei is. Ihor Abramovics, az Ellenzéki Platform – Az Életért párt (OPZSZ) parlamenti képviselője, multimilliomos is 50 fős magánrepülőt bérelt. Ezzel a géppel hagyják el Ukrajnát és repülnek Bécsbe Abramovics párt- és üzlettársainak a családjai. A hírportálnak a pártból két képviselő is megerősítette, hogy felajánlották nekik a segítséget a távozáshoz.

A hírportál adatai szerint ugyan Ahmetov egyik repülőgépe vasárnap szállt fel Ukrajnából, de maga az oligarcha még január 30-án egy zürichi járattal hagyta el az országot. Ugyanezen a napon távozott Ukrajnából Viktor Pincsuk oligarcha-üzletember is.

Vadim Novinszkij parlamenti képviselő, dúsgazdag üzletember február 10-én a Kijev-München járattal hagyta el az országot. Ugyanezen a napon dobbantott Londonba a családjához Olekszandr Jaroszlavszkij harkivi oligarcha, akinek az autója a repülőtérre halálra gázolt egy embert. Szombaton Vadim Sztolar és Vaszil Hmelnickij, vasárnap Andrij Sztavnicer és Vadim Neszterenko üzletemberek fordítottak hátat Ukrajnának. Igaz, Sztavnicer sajtószolgálata a hírportál érdeklődésére azt közölte, hogy az üzletember kiküldetésbe utazott külföldre, és napokon belül visszatért Ukrajnába.

(vb/pravda.com.ua)

karpat.in.ua

Ez is érdekelheti:  A kínai miniszterelnök nem akart találkozni a német alkancellárral

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük