KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Oroszország vizsgálatot indított az orosz hadifoglyok lábon lövését bemutató ukrán videó miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország vizsgálatot indított, miután az interneten felbukkant egy videó, amely azt mutatja be, amint hadifoglyokat kínoznak ukrán katonák.

„A videóban az látható, hogy az elfogott katonákat lábon lőtték orvosi segítséget pedig nem nyújtottak részükre” – áll az ország Nyomozóbizottságának vasárnapi közleményében.

A testület vezetője, Alekszandr  arra utasította a „nyomozókat, hogy állapítsák meg az incidens összes körülményét, gyűjtsenek bizonyítékokat és azonosítsák az összes érintett személyt, hogy később bíróság elé állíthassák őket”. Bár nem volt teljesen világos, hol és mikorkészült a felkavaró videó, azonban egyes jelentések szerint az incidens a kelet-ukrajnai Harkov régióban található, „nacionalista” egységek által használt katonai telepen történt – tette hozzá Bastrikin.

A felvételen több ember látható, akik látszólag orosz hadifoglyok és a földön fekszenek. Úgy tűnik, hogy mindegyik katona össze lett verve és a lábukon sebesültek meg.

A sérült katonákat fegyveres férfiak hallgatják ki, akik közül sokan az ukrán egységek által gyakran használt kék karszalagot viselik. A sebesültek egy része valószínűleg meghalt a kihallgatás során. A felvételen három másik fogoly is látható, akiket kiparancsoltak egy kisteherautóból, és lábon lőttek.

A videókon látható rendkívüli kegyetlenséget még az ukránbarát szemlélők is elítélték. Az amerikai kormány által finanszírozott Bellingcat nevű portál  oknyomozó újságírója,  Eliot Higgins például „nagyon súlyos incidensnek” nevezte a történteket és azonnali vizsgálatot követelt a közzétett felvételek miatt.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Miféle szadista állatok ezek az ukránok? – Egyesével lövik lábon az elfogott orosz katonákat (18+;21+)

Ez is érdekelheti:  Kína és Oroszország stratégiai partneri viszonyáról

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük