KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Német energiaügyi miniszter: A G7 elutasítja az orosz gáz rubelben történő kifizetését – Oroszok: aki nem fizet, nem kap gázt

 

Robert Habeck német energiaügyi miniszter szerint a hetek nagy gazdaság csoportja megállapodott abban, hogy elutasítja Moszkva azon követelését, hogy rubelben fizessenek az Oroszországból származó energiaimportért.

„Minden G-7 miniszter egyetértett azzal, hogy ez a meglévő szerződések egyoldalú és egyértelmű megszegése” – mondta Habeck hétfőn újságíróknak.

A miniszter hozzátette, „nem fogadható el a rubelben történő fizetés”, és a G7-ek felszólítják az érintett cégeket , hogy „ne tegyenek eleget” Vlagyimir Putyin orosz elnök múlt héten bejelentett követelésének.

Az orosz elnök hétfőn arra utasította a kormányt, a jegybankot és a Gazpromot, hogy dolgozzák ki a szükséges eszközöket ahhoz, hogy március 31-től a „barátságtalan államok” az eddigi devizák helyett rubelben fizessenek az orosz földgázért.

Ide tartoznak azok az országok, amelyek az ukrajnai válságra válaszul Oroszországot további szankciókkal súlytották és zárolták annak devizatartalékait.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy Oroszország leállítja a földgáz szállítását azokba az országokba, melyek elutasítják az orosz elszámolási követelést.

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük