KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Oroszország = Szovjetunió? – A válasz egyszerű: nem

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Létezett egy Szovjetunió, ami olyan volt, amilyen. Mivel az emberek tehetetlenek voltak ellene, ezért egy gyakorlati sztrájkot folytattak évtizedeken át. Igyekeztek keveset dolgozni, igyekeztek azt is lassan és rosszul. Alacsony termelés, nyersanyaghiány, modern technika minimalizálva, fásultság, gondok és bajok. Ez volt a Szovjetunió. És a nyugat (élén az USA) ezzel a Szovjetunióval kíván rejtett háborút folytatni Ukrajnában. Csakhogy ez nem az az ország.

Akármilyen furcsa, de Oroszország nem diktatúra. Az állampolgárai oda utazhatnak, ahová akarnak, akkor, amikor akarnak. Azt az árut rendelik meg vagy hozzák be a határon, amit akarnak, és senki nem kobozza el. Ez vonatkozik a sajtótermékekre és a modern technológiára is. Ha tüntetni akarnak, akkor tüntetnek és, ami nagyon lényeges, hogy saját hazájuknak érzik immár 30 éve Oroszországot. És az elmúlt 30 év „kapitalizmusa” megtanította őket dolgozni, termelni és értéket alkotni. Már nem akarnak passzív rezisztenciával élni. Most már az átlag orosz állampolgár tenni, dolgozni akar a hazájáért. És van mit.

Oroszország hatalmas területén minden van. Fémércek, ritka földfémek, nemesfémek, drágakövek és hatalmas mezőgazdasági területek. És vannak „okos”, tanult állampolgárai.  Oroszország teljes mértékben önellátó és ehhez társul, hogy az orosz (természetesen a nemzetiségekkel együtt értve) génekben berögzült a nehézségek elviselése, tűrése és a túlélés technikája. Az USA (és az Európai Unió) szeretné, ha az rendelkezésére állna az a vagyon, ami Oroszországban van.

Ez nem fog menni. Legfeljebb sikerül egy világháborúval ellehetetleníteni az emberiséget. A nyugat álomvilágban él és nem tanul. Pedig lehetne Vietnamból, Kambodzsából, Irakból, Afganisztánból egy-két afrikai és dél- amerikai kalandból okulni.

Hogy mikor lesz vége a háborúnak Ukrajnában? Az az érzésem, hogy hamarosan. Nem béke lesz, de tűzszünet, ami akár száz évig is megmarad. Úgy tűnik, hogy a világ kezd gazdaságilag belebetegedni az egészbe. Én el tudom képzelni, hogy Oroszország és az USA a háttérben tárgyal. Vajon miért nem állnak ki az oroszok az elfogott „nem ukrán” hadifoglyokkal a nagy nyilvánosság elé? Talán mert egyezkednek a háttérben?

Ez is érdekelheti:  „Kiokosodtak a megbízók„ – Magyar Pétertől, Káslerig… - interjú Stoffán György íróval

És miért cseng le a világ nyilvánosságában az állítólagos orosz háborús bűntettekről szóló hírek. Bejelenti, cikkek özöne, aztán néhány nap és csend. Egyrészt, mert valótlanok (pl. egy hadsereg, ha tömeges kivégzést hajt, végre nem teszi műanyag hullazsákba a tetemeket, hanem bedózerolja simán) Ha hullazsákolt tömegsírok vannak, azok a harcokban meghalt civilek vagy katonák, akiket járvány megelőzése miatt sebtében kell eltemetni.

És Mariupol? Miért tart az ostrom már két hónapja a védők kitartásának köszönhetően és minden emberi logikát nélkülözve? És miért nem alkalmaz kegyetlen, de hadászatilag érthető megoldásokat az orosz hadsereg? Pl. miért nem árasztja el vízzel a bunkerrendszert (a tenger gyakorlatilag ott van mellette) vagy kábító gázt, ahogy már terroristák ellen alkalmaztak Moszkvában.

Egy lehetséges megfejtés: mert veszélyes. Lehet, hogy az USA az elmúlt években kezdett Ukrajnába rakéta atomrobbanófejeket szállítani titokban, Ukrajnában és az Azovstal bunkere az egyik raktára? Persze soha nem fogja a köz megtudni az igazat, mert csak lesz egy megoldás. Az USA úgy hörög, sikoltozik, de a színfalak mögött elfogadja, hogy Oroszország megtartja Ukrajna egy részét annak fejében, hogy nem lesz botrány.

Mindegy. Csak béke legyen!

Havrilla István

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Ez is érdekelheti:

Mindenkinek: Donbassz – A Rosszija 1 Tv megrázó erejű dokumentumfilmje (18+) 📺

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük