TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország leállítja a kazahsztáni olaj Európába irányuló tranzitját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Szputnyik hírügynökség szerint műszaki hiba miatt leállt az ellátás egy jelentős Kaszpi-tengeri vezetéken keresztül – tájékoztatott az Orosz Hírek.

Egy orosz bíróság szerdán elrendelte a Kaszpi-tengeri csővezeték konzorcium tevékenységének 30 napos felfüggesztését, amely a világ egyik legnagyobb csővezetékén keresztül szállítja a kőolajat Kazahsztánból a Fekete-tengerre.

A tranzit felfüggesztését az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet, a Roszpotrebnadzor által feltárt műszaki problémák tették szükségessé.

A Reuters szerint a vezeték üzemeltetője közölte, hogy a működés felfüggesztéséről szóló döntés az olajszennyezéssel kapcsolatos papírmunkával függött össze, és a konzorciumnak be kellett tartania azt.

A vállalat azt is közölte, hogy fellebbezést nyújtott be az oroszországi Novorosszijszk város bíróságához, amelyben kérte a határozat végrehajtásának elhalasztását, hogy elkerüljék a leállást, amely visszavonhatatlan következményekkel járhat a vezetékberendezésekre nézve.

Közben a terminál működését ismerő kereskedelmi források a Reutersnek elmondták, hogy szerda reggel folyamatos volt az olajexport a Fekete-tengeren lévő terminálból.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Nehéz beszélgetésre számíthat ma a NATO-főtitkár Orbán Viktorral

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük