KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz rakétacsapás érte pénteken az ukrán hadsereg parancsnoki központját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orosz rakétacsapás érte pénteken az ukrán hadsereg egyik parancsnoki központját – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz erők „sorozatos rakétacsapást hajtottak végre tengeri és légi bázisú, nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel az ukrán fegyveres erők egyik döntéshozatali központja ellen”

– áll a minisztérium szombati közleményében.

„A csapás sikeres volt. A célba vett létesítményt eltalálták”

– tették hozzá, további részletek azonban nem közöltek.

Az orosz védelmi minisztérium egy rövid videót is közzétett, amelyen egy hadihajóról kilőtt rakéta látható egy ukrán „döntéshozatali központ” elleni támadás során.

Az orosz hadsereg korábban május végén, nem sokkal egy Moszkva elleni nagyszabású dróntámadás után, amelyben több lakóépület megrongálódott, és két ember könnyebb sérüléseket szenvedett, ukrajnai „döntéshozatali központok” elleni csapásokról számolt be. A védelmi minisztérium akkor azt közölte, hogy olyan ukrajnai létesítményeket találtak el, „ahol nyugati hírszerző ügynökségek szakembereinek irányításával orosz területek elleni terrortámadásokat terveztek”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök akkor megerősítette, hogy a célba vett épületek egyike az ukrán hadsereg fő hírszerzési igazgatóságának (GUR) főhadiszállása volt. „Beszéltünk a „döntéshozó központok” elleni csapás lehetőségéről. Természetesen az ukrán katonai hírszerzés központja ilyen kategóriába tartozik, és két-három nappal ezelőtt csapást mértünk rá” – mondta.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Egy orosz hadihajó Kalibr cirkálórakétát lő ki az ukrán fegyveres erők állásaira. © Sputnik / Oroszország Védelmi Minisztériuma

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: