KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz megtorlás a belgorodi lakosság megtámadásáért

Megtorlásul a 23 halálos áldozatot követelt belgorodi civil lakosság ellen intézett ukráná terrortámadásért Oroszország vasárnap precíziós rakétával szétlőtte azt a harkovi szállodát, amely otthont adott a terrortámadásban részt vett ukrán katonai felderítőknek, és kétszáz zsoldosnak – jelentette a Magyar Békekör tudósítója orosz forrásból.

A Harkov Palace Hotelen kívül precíziós csapás érte az országos űrirányító központ leányvállalatát a Hmelnyickij régióban található Zalesztszi település közelében, amelyet az ukrán fegyveres erők használtak felderítésre. Ezen kívül Harkovban és Zaporozsjeban elpusztítottak olyan üzemanyagraktárakat is, amelyek a Harkov és Orehov felé mozgó ukrán harccsoportok ellátását szolgálták – áll a moszkvai védelmi minisztérium közleményében.

A minisztérium emellett beszámolt rakétacsapásokról az 59. motorizált gyalogság, a 79. légi dandár és zsoldosok ideiglenes bevetési központjaira, amelyekben 600 fegyverest számoltak fel, valamint katonai járművekre és tüzérségi rendszerek parkolóhelyeire Szelidovo, Kurahovo és Korotcsenko településeken, a Donyecki Népköztársaság területén.

Tiltott fegyvert vetett be az ukrán légierő az oroszországi Belgorod ellen

A belgorodi lakosságot ért támadást követően Oroszország azonnal kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását, de a Cseh Köztársaság képviselője nemet mondott. Tudatta, hogy orosz kérésnek nem hajlandó eleget tenni. Mint ismeretes, a belgorodi lakónegyedek ellen intézett támadást részben cseh gyártmányú úgynevezett vámpír repeszrobbanófejjel követték el. (Brit repeszrakétákat is bevetettek.)

Moszkva, 2023. december 31. vasárnap (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt kép a találatot ért harkovi szállodáról

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Orosz megtorlás a belgorodi lakosság megtámadásáért

  1. A picsába! Miért nem azt a zsidó faszzongoristát likvidálták (már régen!). Minden megoldódott volna, és életek százezrei menekülnek meg. Ez nem „játék”, ahol a vezért NEM ILLIK leütni.
    Izrael és az USA nem ilyen fair. Célzottan bárkit kinyírt eddig is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük