KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Halálos ukrán támadás a határ menti orosz város ellen

A brjanszki régióban Belgorod városát lőtte ma az ukrán tüzérség. Belgorod katonailag nem felfegyverzett terület Oroszországon belül, így ott az ukránok számára nincsenek stratégiailag fontos ellenséges célpontok. A támadás célja valószínűleg válasz lehetett a minapi heves Ukrajnát ért orosz légicsapásra. Az ukránok a belgorodi támadással civileken tudtak bosszút állni.

Számos videó jelent meg a közösségi médiában, amelyeken a kijevi erők az ukrán határtól mintegy 40 kilométerre fekvő oroszországi Belgorod városára mértek szombaton támadás.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma a Telegramon közölte, hogy a támadás kilenc felnőtt és egy gyermek életét követelte. Mintegy 45 ember megsebesült, köztük négy gyermek.

A Shot Telegram-csatorna által közzétett egyik felvételen a földön fekvő civilek láthatóak, akik megpróbálnak védekezni a becsapódó lövedékek ellen, a háttérben pedig hangos robbanások hangjai hallatszanak. Embereket láttak a törmelékek és a betört üvegdarabok között feküdni. Sírások és sikolyok is hallhatók a videón, ahogy az emberek kétségbeesetten segítségért kiáltanak, és gyerekek keresik a szüleiket.

Az egyik lövedék becsapódásának pillanatát a Shot által közzétett videófelvétel is rögzítette. Egy mozgó járműből készült felvételen látható a nagy erejű robbanás az úttesten majd szürke füstfelhő emelkedik a levegőbe.

A RIA Novosztyi által közzétett képek az ukrán csapás közvetlen következményeit mutatták, amely egy forgalmas városi utcát ért. A videón egy sérült autókkal teli út látható, ahol legalább három jármű ég.

Több más videón is láthatóak voltak a bombázásban érintett belgorodi bevásárlóközpontok és üzletek, amelyek ablakait kitörte a lökéshullám, és amelyek külsejét megrongálták a robbanások. Nagy fekete füstfelhőket is lehetett látni, amelyek a város fölé emelkedtek.

Az orosz média szerint a támadás célpontja a központi városrész volt, ahol regionális kormányzati épületek találhatóak, valamint a „Majak”, a város népszerű bevásárlóközpontja, amely a helyiek kedvelt találkozóhelye, és ahol hagyományosan szilveszterkor különböző rendezvényeket tartanak. Egyes jelentések szerint egy helyi korcsolyapályát is érintett a támadás.

Ez is érdekelheti:  Itt vannak a legfrissebb részletek a Trump elleni merényletkísérletről

További videók az orosz város elleni ukrán támadásról:

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Halálos ukrán támadás a határ menti orosz város ellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük