KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor: Soros emberei azon mesterkednek, hogy a Magyarországnak járó pénzt Ukrajnába juttassák

Csütörtökön este a Hír TV vendége volt Orbán Viktor miniszterelnök, akit Bayer Zsolt kérdezett a Napi Aktuális című műsorban.

Megrendüléssel értesült a délutáni prágai lövöldözés híréről a miniszterelnök, aki a kormány együttérzését fejezte ki az áldozatok és sérültek hozzátartozóinak és családjainak. A kormányfő a beszélgetés elején elmondta: megdöbbent, hogy ilyen megtörténhet Prágában, Európában, szinte a szomszédunkban.

– Magyarországnak az volt a célja, hogy meggyőzze a többi uniós vezetőt, hogy sem Ukrajna nincs arra felkészülve, hogy felvételt nyerjen, sem az EU nincs rá felkészülve. A magyar kormány azt ajánlotta, hogy inkább stratégiai megállapodást kellene kötni Ukrajnával, ami gyors segítséget jelentene – idézte fel Orbán Viktor. Szerinte felelőtlen kalandba megy bele ezzel az unió, ugyanúgy, ahogy Törökország esetében ezt korábban már megtette. Ők is tagjelölti státust kaptak, és az a folyamat is megakadt.

A miniszterelnök emlékeztetett: nagyon világos kritériumok szoktak lenni az EU-csatlakozásnál. – Szerintünk afelől is vannak komoly kétségek, amiket a bizottság teljesítettnek nyilvánított – tette hozzá.

Mint mondta, huszonhat tagállam azt mondta, hogy gesztust kell tenni, és az a fontos, hogy Ukrajna ne érezze úgy, hogy magára hagyták. – Már két területen felkavarodtak a dolog. A mezőgazdaság és a fuvarozók is bajba kerültek – jegyezte meg Orbán Viktor. Jelezte: viseljék a döntés következményeit Magyarország nélkül. Felhívta a figyelmet, hogy ennek a lehetőségeit tudták megteremteni. – Be kellett látni, hogy a lehetőségeink korlátozottak – fogalmazott a kormányfő.

Értjük az ukránok szándékát, de nem tudjuk megkezdeni a tárgyalásokat

– szögezte le a miniszterelnök. Arra a felvetésre, hogy miként történhet meg, hogy az osztrák kancellár odahaza elmondja, hogy Ukrajna felvételére nem kerülhet sor, majd szó nélkül megszavazza az uniós csúcson, Orbán Viktor elmondta: más kormányfők nem adtak ekkora súlyt ennek a kérdésnek, a szlovák miniszterelnök és az osztrák kancellár is úgy gondolja, hogy

ez egy rossz döntés, de ez még csak egy hosszú folyamat eleje, így ha más országoknak fontos ez a gesztus, hát támogatták.

Orbán Viktort mindez amiatt nyugtalanítja, mert a migrációs krízis uniós kezelése is hasonlóan kezdődött. A magyarok akkor is nyomták a vészcsengőt, de hiába. A miniszterelnök úgy fogalmazott: nem akar Kasszandra-szerepben tetszelegni, de jó lenne ebben az ügyben vigyázni.

Ez is érdekelheti:  Marad a harmadfokú hőségriasztás, kegyetlen forróság jön

A miniszterelnök arra is rávilágított, hogy Ukrajna területén jelenleg orosz katonák állomásoznak. – Őket is felvesszük? – kérdezett vissza a kormányfő, rámutatva ezzel a kezdeményezés átgondolatlanságára.

– Nem világos, hogy miért kellene ötvenmilliárd euróról döntést hoznunk, miközben azt sem tudjuk, hogy mi lesz a fronton két hónap múlva – fejtegette Orbán Viktor. Hozzátette: miután Magyarország nem kapja meg az uniós forrásokat, oda fogunk jutni, hogy a magyarok pénze Ukrajnába kerül.

– Nem akarunk közösen hitelt felvenni az unió többi tagállamával. Egyszer már volt ilyen, a koronavírus-járvány idején. A Covid lassan elmúlt, miközben Magyarország egyetlen fillérhez sem jutott hozzá – emlékeztetett. Mint mondta, nincs ember, aki meg tudná győzni a magyar parlamentet arról, hogy az unióval közös hitelt vegyünk fel.

Át kell venni az EU politikai irányítását

Anthony Blinken amerikai külügyminiszter kijelentése, miszerint az Ukrajnába érkező pénzek 90 százaléka amerikai cégeknél landol, Orbán Viktort nem lepte meg. Rávilágított, hogy az Európai Parlamentben magyar és külföldi képviselők egy csoportja rendszeresen megzsarolja az Európai Bizottságot, hogy ne adják oda a magyaroknak az uniós pénzt, amit például a tanárok bérfejlesztésére fordítana a kormány. Ezeket a politikusokat szerinte az köti össze, hogy mindannyian Soros emberei, emiatt mesterkednek azon, hogy a Magyarországnak járó 32 milliárd eurót Ukrajnába juttassák. – Ebből a 32-ből, most 10-et begyűjtött Magyarország, de még további 22 milliárdot meg kell szerezni – jelentette ki Orbán Viktor.

Bayer Zsolt vissza is kérdezett, hogy erről most már lehet-e múlt időben beszélni, mire a miniszterelnök jelezte, hogy több mint valószínű, hogy ezek a pénzek meg fognak érkezni.

A miniszterelnök elmondta: senki nem gondolhatja komolyan, hogy az ország vezetése rosszabb lenne, mint Nyugat-Európában. Szót ejtett arról is, hogy az elmúlt években az EU vesztett a versenyképességéből, és az emberek nehezebben élnek, mint korábban, a problémamegoldó képességét pedig elvesztette az unió. A miniszterelnök szerint a Nyugat-Balkán ma egy fehér folt az unió számára, mindenki tudja, hogy már integrálni kellett volna őket, azonban a képesség hiányzik hozzá.

Mindannyian az európai együttműködés hívei vagyunk

– szögezte le Orbán Viktor. Mint mondta, Brüsszel egy Európai Egyesült Államokat hozna létre. Jelezte: ma ezek az erők uralják Brüsszelt, miközben az Amerikai Egyesült Államok könnyen érvényesíti az akaratát az EU-ban. – Győzni kell Brüsszelben az európai parlamenti választáson – húzta alá a miniszterelnök, aki szerint át kell venni Brüsszel politikai irányítását.

Ez is érdekelheti:  Lőttek a magányos merénylő elméletének? Hányan tüzeltek Trumpra?

Nem kompország, hanem stégország

Arra a felvetésre, hogy az unióban egyik napról a másikra nemkívánatosnak minősült keleti országgal kereskedni, Orbán Viktor úgy válaszolt: a tetteket nem szabad összekeverni a cselekvéssel. Más uniós országok is kereskednek Kínával, Vietnámmal, de még Oroszországgal is. – Azért támadnak minket, hogy kiszorítsanak – vélekedett a kormányfő. Szerinte

Magyarország nem kompország, hanem inkább stégország.

– A magyarok a történelem során mindig keresték a kapcsolatot a keleti és a nyugati világgal is, jelenleg pedig mindkét irányból érkezők jól érzik magukat az országban. Mi jól értjük a keletet és a nyugatot is, tudunk együttműködni, ez egy óriási lehetőség, amit ki kell használni – fejtegette a miniszterelnök.

– Végül igaznak bizonyul, hogy ez a ló tud repülni – felelte Orbán Viktor arra a kérdésre, miként fog eljutni Isztambulba az a mezőhegyesi nóniusz, amit Recep Tayyip Erdogan török elnöknek adott ajándékba. A kormányfő ezzel arra utalt, hogy a Főúr névre hallgató lovat repülővel fogják Törökországba szállítani.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Orbán Viktor a Hír TV stúdiójában (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Kapcsolódó:

Kormányinfó: Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatója

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Orbán Viktor: Soros emberei azon mesterkednek, hogy a Magyarországnak járó pénzt Ukrajnába juttassák

  1. Na már megint beindult, nem szedett elég gyógyszert ahogy elnézem savószemükémet.

    Folyamatos hazudozás nagyon rossz út, de hát ezt szokta meg. Hagyjuk már a hantabandát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük