A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor ismertsége dühíti az amerikai baloldalt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hűséges és független NATO-szövetséges helyett lázadó diákként beszéltek Magyarországról a leendő amerikai nagykövet meghallgatásán, véli Stephen Sholl, az Mathias Corvinus Collegium (MCC) vendégoktatója – számol be a Magyar Hírlap.

Megjegyezte, Orbán Viktor ismertsége és hatása egyre megkerülhetetlenebb az amerikai konzervatív oldalon.

Sajnálatos módon a Pressman-meghallgatás ismét megmutatta, hogy a harcias magyarellenes hozzáállás a Biden-kormányzat fontos jellemzőjévé vált – mondta lapunknak Stephen Sholl, az MCC vendégoktatója, akit David Pressman amerikai nagykövetjelölt múlt heti szenátusi meghallgatásáról kérdeztünk.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a Demokrata Párthoz kötődő ügyvéd és LMBTQ-­aktivista az emberi jogok és a médiaszabadság magyarországi helyzetét is bírálta, valamint azt mondta, nagykövetként célja felvenni a harcot a kínai és orosz befolyással. Stephen Sholl szerint mind Pressman, mind a szenátorok szóhasználata és hozzáállása rosszabb volt, mint amire számított. „Az elnöklő szenátor, Ed Markey drámai módon »a demokratikus intézmények és az emberi jogok ellenségének« nevezte Orbán Viktor kormányfőt, és a meghallgatás többi része is ebben a harcias stílusban folytatódott” – mondta.

Az elemző szerint ennek a hozzáállásnak az oka, valamint az, hogy a Biden-kormányzat valószínűleg keményebb lesz Magyarországgal szemben, mint akár Barack Obama elnök adminisztrációja, annak tudható be, hogy Amerikában egyre jobban ismerik Magyarországot és Orbán Viktort. „Magyarország és az amerikai republikánusok közelmúltbeli együttműködése, mint például a CPAC Hungary, lerombolta Magyarország ismeretlenségét az amerikai médiában és politikai életben.

 

Kiemelt képen Orbán Viktor és Donald Trump

A teljes cikk IDE kattintva olvasható el.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: