KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kremencsugban nem a bevásárlóközpontra, hanem a nyugati fegyverekkel felszerelt hangárokra mértek csapást az oroszok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nem a bevásárlóközpontot lőtték Kremencsugban nagy pontosságú rakétákkal az oroszok, hanem a mellette lévő hangárokra mértek csapást, ahol az Egyesült Államokból és az európai országokból odaszállított fegyvereket és lőszereket tárolták. Ezeket a katonai eszközöket az ukránok a Donbászba akarták szállítani.

A nyugati fegyverekkel és lőszerekkel megtömött raktárhelyiségben a támadás következtében a lőszerek felrobbantak, tűz ütött ki, amely átterjedt az ugyanazon a telephelyen található, de egyébként nem működő bevásárlóközpontra. Egy ember sérült meg – közölte az Orosz Védelmi Minisztérium.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsában már napirendre is tűzték ennek az esetnek a megvitatását a mai napon, mint a kremencsugi bevásárlóközpont elleni állítólagos támadást.

Ezzel kapcsolatban Dmitrij Poljanszkij, az Orosz Föderáció ENSZ képviselőjének helyettese azt nyilatkozta, hogy ebben az esetben is, akárcsak a buchai események során, provokáció történt az ukránok részéről. Poljanszkij szerint már túl sok a szembetűnő következetlenség. A kijevi rezsimnek pontosan erre van szüksége ahhoz, hogy a NATO-csúcs előtt a közvélemény Ukrajnára összpontosítson.

Az Orosz Föderáció védelmi minisztériuma korábban arról számolt be, hogy a kijevi rezsim által közzétett összes fénykép és videóanyag provokációnak minősül, amelyek állítólag az orosz katonák által a kijevi régióban található Bucha városában elkövetett „bűntettekről” tanúskodnak. A katonai osztály azt állította, hogy amíg ez a település az orosz fegyveres erők ellenőrzése alatt állt, egyetlen helyi lakos sem szenvedett el erőszakos cselekményt. A Kreml kijelentette, hogy Oroszország kategorikusan visszautasítja a bucsai emberek halálában való részvétellel kapcsolatos vádakat, és követeli, hogy a nemzetközi vezetők ne rágalmazzák az Orosz Föderációt, hanem hallgassák meg Moszkva érveit is.

Kiemelt kép: Fotó: STR/AFP

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: a Mercedes beruházásai nyomán hazánk legnagyobb kapacitású autógyára jön létre

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük