KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor: Az infláció nem érinti az ellenzéket, mert ők dollárban számolnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A miniszterelnök a parlamentben reagált az ellenzéki politikusok felvetéseire.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben többek között Kálmán Olga inflációval kapcsolatos felvetésére reagált és arra, hogy az „orbáni infláció” miatt növekedtek az élelmiszer árak a magyar boltokban – számol be a Magyar Nemzet.

 

A kormányfő azzal vágott vissza a baloldali politikusnak, hogy közölte, „az infláció az ellenzéket nem érinti, mert ők dollárban számolnak”, de hozzátette, a kormány teljesíteni fogja azt a vállalását, miszerint év végére az infláció egyszámjegyű lesz. Kijelentette, elindult az árfigyelő rendszer, augusztus 1-től pedig 15 százalékra emelkedik a boltokra vonatkozó kötelező akciózás mértéke.

Arató Gergely viszontválaszában azt mondta a miniszterelnöknek, Dobrev Klára kormánya nem az árakat, hanem a fizetéseket emelné. Erre Orbán csak annyit reagált:

„A nyilvánvaló hazugságokra nem fecsérlem az időmet.”

A miniszterelnök hangsúlyozta, amikor kormányon volt, a baloldal elvett egyhavi nyugdíjat és egyhavi fizetést. „Nem fogjuk engedni, hogy még egyszer elkövessék azt Magyarországgal szemben, amit egyszer megtettek” – mondta.

A kormányfő arról is beszélt, a kormány nem hagyja, hogy Magyarország migránsgettó legyen. Szerinte Magyarországon a  legszigorúbb Európában a vendégmunkásokra vonatkozó törvény.

„Csak annyi vendégmunkás jöhet Magyarországra, amennyi betöltetlen álláshely van, továbbá aki behozza a vendégmunkást, annak kell érte felelősséget vállalnia” – mondta, de beszélt arról is, hogy szükség van a határkerítésre, amelynek célja nem a – sokszor valóban nehéz sorsú – migránsok életének ellehetetlenítése, hanem a migráció megállítása.

Kanász-Nagy Máté LMP-s politikus akkumulátorgyárakkal kapcsolatos aggályaira csak annyit mondott: „lehet, hogy több akkumulátorgyár lesz, mint LMP párttag”.

A miniszterelnök a Jobbikot is helyrerakta

Orbán Viktor emlékeztette a jobbikos társaságot, hogy az elnökük megszavazta azt az előterjesztést, hogy migránsgettókat kelljen építeni Magyarországnak kötelező erővel.

A maguk elnöke megszavazta azt az előterjesztést, hogy migránsgettókat kelljen építeni Magyarországnak kötelező erővel. Ez ellen harcolok, maguk ellen kell harcolnom, mert maguk elárulták Magyarországot, és migránsgettót akarnak csinálni az elnökükkel Magyarországból. Ezt nem fogjuk hagyni!

Mandiner, NIF, Facebook

Kiemelt kép:MTI/Koszticsák Szilárd

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: