KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán engedménye a háború folytatásának kedvez

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrajnai háború folytatásának kedvez Orbán Viktor Brüsszelben tett engedménye a Kijevnek nyújtandó 50 milliárd euró megszavazásáról, és az ukrán haderőnek szánt rakéták, tüzérségi lövedékek és lőszerek szállításának felgyorsításáról – állapítja meg a Magyar Békekör.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy miniszterelnökünk nem tudott ellenállni a rá nehezedő szövetségesi nyomásnak, és a béke ügyét nem szolgáló kompromisszumot kötött.

„Az EU kész támogatni Ukrajnát, ameddig csak szükséges”

– áll az EU brüsszeli csúcsértekezletének Orbán által is aláírt zárónyilatkozatában, melyből az is kiderül, hogy Magyarország is hozzájárult a folyamatos katonai készletadományozáshoz, az új katonai megrendelésekhez és az európai hadiipar kapacitásának növeléséhez.

Ez is érdekelheti:  Politico: Uniós csúcs - három kiegészítéssel győzték meg Orbán Viktort

Cserében Orbán elérte, hogy a nekünk járó kb. 20 milliárdnyi eurót nem fogják Ukrajnának adni, hanem megkaphatjuk, ha Brüsszelnek tetsző magatartást tanúsítunk. Az Ukrajnának megszavazott 54 milliárd euró előteremtéséhez viszont a magyar adófizetőknek is a zsebükbe kell nyúlniuk. Mindezek miatt miniszterelnökünk brüsszeli tanácskozást értékelő nyilatkozata, miszerint

„A háborúban nem veszünk részt, fegyvert nem küldünk, továbbra is a béke pártján állunk”

csak részben fedi a valóságot. Közvetlenül valóban nem veszünk részt, de közvetve igen, hiszen megszavaztuk Ukrajnának mind az anyagi, mind a katonai támogatást. Orbán meghajolt a nyugati akarat előtt, s ezzel rossz szolgálatot tett a békének.

Magyar Békekör

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: A magyarok pénzét nem adhatják az ukránoknak! (videó)

Kiemelt képen: Orbán Viktor magyar miniszterelnök az EU-csúcson (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Orbán engedménye a háború folytatásának kedvez

  1. Előbb utóbb kibújik a szög a zsákból, mert végül csak le kell tenni a garast valahová!
    De hogy ez a bizonyos kör kiket képvisel?

    1. De hogy ez a bizonyos kör kiket képvisel?megmondom én neked a nyugati jellemet, ami már keleten is dívik sarlatánok! A sarlatán az a személy, aki habozást vagy hasonló önbizalmi trükköt gyakorol annak érdekében, hogy színlelés vagy megtévesztés révén pénzt, hatalmat, hírnevet vagy más előnyöket szerezzen – könyörtelen és ezért is éltetik elvannak kábulva őrbántól a nyugati államokban! Ne feled Trumpnak is tetszik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük