KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Olvasó: Bucsáról – Avagy az óhatatlan veszteségek*

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mindenekelőtt azzal kezdeném, hogy – még bőven Majdan előtt – jártam Bucsában. Nem egy túl érdekes városka Kijevtől északnyugatra. De ezt hagyjuk is.

A következőket olvasom egy ismerősöm Facebook bejegyzésében, de tekintettel, hogy az én írásom sokakhoz fog eljutni, kérte, hogy a neve maradjon bizalmas.

„Az ukrán erők következetesen hajlandók lemészárolni saját népüket, hogy Oroszországot hibáztassák. Ez az egyetlen állandó. Ezek az emberek emberi pajzsokat használnak.  Ebből annyi szivárgott ki a közösségi oldalakon és a Telegramon, hogy a múlt héten még a Washington Post is kénytelen volt elismerni, hogy az ukránok fő taktikája az emberi pajzs.”
Aztán ezzel folytatja:
„Mi történt a mariupoli színházzal? Gyorsan eltűnt a hírekből! Ez azért van így, mert minden bizonyíték azt mutatta, hogy az ukrán Azov bezárta a civileket a színházba, majd maguk bombázták azt Oroszországot hibáztatva. Az Egyesült Államok nem volt hajlandó semmilyen műholdas felvételt nyilvánosságra hozni, vagy bármi mást, ami Oroszország állítását igazolta volna.
Ez kitalált atrocitási álhír. Ukrajna ismét megölt egy csomó saját embert – ezúttal egy olyan területen, ahol maguk az ukránok is megerősítik, hogy nem voltak orosz erők –, és Oroszországot hibáztatta.”

De ezzel nincs vége. Ezzel folytatja:

„Moszkva összehívja az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülését az ukrán Bucsa városában történt incidens miatt – közölte vasárnap Dmitrij Poljanszkij, Oroszország állandó képviselő-helyettese a szervezetnél. Ukrajna azzal vádolta Oroszországot, hogy civileket mészárol le a városban, Moszkva pedig úgy ítélte meg, hogy az incidenst a kijevi erők szervezték.

„Az ukrán radikálisok bucsai kirívó provokációjára tekintettel Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsának április 4-re, hétfőre való összehívását követelte. Napvilágra hozzuk az elbizakodott ukrán provokátorokat és nyugati pártfogóikat” – mondta Poljanszkij.”

Ez is érdekelheti:  Az USA más országoknak szánt légvédelmi rakétákat ad Ukrajnának

„Moszkva határozottan visszautasított minden részvételt, azzal vádolva Kijevet, hogy az egész ügyet az orosz csapatok lejáratására szervezte. Az ország védelmi minisztériuma közölte, hogy az orosz csapatok március 30-án vonultak ki a városból, a helyi polgármester pedig egy nappal később videobeszédében megerősítette ezt, anélkül hogy megemlítette volna „az utcákon lelőtt helyi lakosokat”.

Az incidens állítólagos „bizonyítékai” csak négy nappal a kivonulás után kerültek elő, amikor az ukrán hírszerzés és „az ukrán televízió képviselői megérkeztek a városba” –

tette hozzá, hangsúlyozva, hogy a többszörös következetlenségek azt mutatják, hogy az ügyet „Kijevi rezsim rendezte a nyugati média számára.”


Eddig a bejegyzés, amit olvastam és minimálisan megszerkesztettem (az eredeti forrást nem ismerem, vélhetően oroszból fordított szöveg, idézőjelek nem tőlem származnak; mf. megj.).
De ezzel nincs vége. Ha csak ennyi lenne, én nem is foglalkoznék vele. Háború van, halnak meg emberek, vétlenek is, és a taktika része a dezinformáció.

Ám a tévéhíradó híreiben azt állítják – ukrán és amerikai forrásokra hivatkozva -, hogy Bucsa Szent András temploma kertjében tömegsírt találtak, amit szatellit felvétel bizonyít.

Nem kell nagy fotós tudás hozzá, hogy belássuk – különösen a Photoshop korában -, hogy ilyen fotó 10 perc alatt előállítható „bizonyítóerejű fotó” gyanánt, vagy a valódi fotó visszadátumozható. Kinek van még másik szatellitfotója a kontrollra? Mindenki ugyanazt az amerikai (esetleg orosz) forrást tudja használni – ha kap.

De ha ez nem lenne elég. Én végighallgattam [Z]elenszkij másfél órás orosz nyelven, egy hete adott videóinterjúját. Ebben az ukrán elnök éppen azzal vádolta az oroszokat, hogy olyan barbárok, hogy el sem temetik a halottakat (Mariupolra utalva). Ehhez képest Bucsa Szent András temploma kertjében azt látjuk, hogy – az állítólag oroszok által lemészárolt civilek – koporsói sorakoznak. Azt persze nem tudjuk, mi van a koporsóknak látszó ládákban… Esetleg a mellettük látható friss ásásnyomoknak tűnő sárgásabb területre gondolnak.

Ez is érdekelheti:  Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Az Európai Bíróság döntése kísérlet a magyar nemzet ellenállásának megtörésére

De tegyük fel, hogy itt halottak vannak. Tehát a barbár oroszoknak nem csak lemészárolni volt idejük több száz civilt, de még tömegtemetésre is futotta… talán pont azért, hogy az amerikai szatellit lefotózhassa. Ők pedig gyorsan elmenekültek, hátrahagyva a nyilvánvaló és látható bizonyítékokat.


Most akkor, kedves [Z]elenszkij elnök úr, a barbár oroszok elföldelik a halottakat vagy nem? Vagy attól függ, mit kérnek a nyugati szerkesztőségek háborús háttéranyagnak?
Tényleg ennyire ostobának nézi mindenki az oroszokat? Azokat az oroszokat, akik a tudomány és technikai fejlődés számtalan területén megelőzik a világot?

De ezzel még mindig sincs vége.

Volt ugyanis már ilyen – csak akkor nem volt ilyen erős befolyása a tömegmédiának -, a II. világháború idején a Hitlerrel összefogó Sztepan Bandera ukrán szabadcsapatai az SS-t kenterbeverő kegyetlenséggel kínoztak és öltek meg embereket, a saját népüket. Ma pedig Bandera az Ukrajna Hőse érdemrend posztumusz kitüntetettje és a neve alatt szerveződnek „modern” ukrán szabadcsapatok.

Természetesen értem, mire megy ki a játék. Ugyancsak a hírekben hangzott el, hogy sokkolták a bucsai képek „a nyugati politikusokat”, és az oroszellenes szankciók további szigorítását követelik.
Máris? Még hitelt érdemlően ki sem vizsgálták az ügyet, de már kész az ítélet?

A „nyugati politikusok” máris elítélték Oroszországot civilekkel szembeni emberiességellenes cselekmény miatt.

Érdeklődnék, hogy ezek a „nyugati politikusok” elítélték-e az USA-t civilekkel szembeni emberiességellenes cselekmény miatt, amikor drónnal szétlőttek egy lakodalmat a Közel-Keleten, csak mert azt feltételezték, hogy egy általuk terroristaként kezelt személy is jelen van. És a kunduzi légicsapás** megvan?
Ráadásul az USA 2003-óta tartó – álhírre alapozott – iraki háborújának több százezer civil áldozata van, nem pár száz, mint ezt Bucsáról állítják. Született már valamilyen emberjogi szempontokat figyelembe vevő ítélet egyetlen felelős ellen is?

Ez is érdekelheti:  Berliner Zeitung: Pánikhangulat az ukrán vezetésben

Végül, de nem utolsó sorban, azt sem tudjuk, kik lőttek a tömegbe a Majdanon, mintegy száz vétlen civil halálát, ezzel a forradalmi pokol elszabadulását és Janukovics eltávolítását kiváltva. Pont az amerikaiak és az USA-barát ukrán politikai elit érdekei szerint.

Azóta sem követeli senki a kivizsgálást. Értük nem volt kár?

Szabó János / VK
____________________
Kép: Bucsa Szent András templomának kertje az állítólagos szatellitfotón.
* A katonai terminológiában óhatatlan veszteségnek a végső győzelem érdekében hozott saját, tipikusan emberi áldozatot nevezik.
** Kunduz airstrike, 2009
https://en.wikipedia.org/wiki/2009_Kunduz_airstrike
Wech Baghtu wedding party airstrike
https://en.wikipedia.org/…/Wech_Baghtu_wedding_party
Leaked U.S. video shows deaths of Reuters’ Iraqi staffers
https://www.reuters.com/…/us-iraq-usa-journalists

 

Kapcsolódó:

Az RT szerint bizonyítható, hogy az ukránok nem találtak gyilkosságokra utaló jeleket Bucsában a bevonulásukkor 📺

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük