KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Olajpiaci helyzet, avagy kinek mit intézett a kormánya

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

2022. az az év, amikor az évtizedek alatt a piac szabályainak megfelelően kialakult olajkereskedelem mesterséges külső beavatkozások eredményeként összeomlik.

Európa és a G7 államainak Oroszország elleni támadása, az olajársapka bevezetése, felgyorsíthatja a globális piaci átrendeződést. Az nemzetközi pénztőke által irányított USA kaján vigyorral nézheti, ahogy “szövetségese”, a vén Európa végleg elveszíti kapcsolatát a gazdaságának motorját jelentő olcsó orosz energiától. A folyamatok beindítása 2021 év végén indult meg és nem a katonai hadműveket után! Ez sok üzenettel járhat azon országoknak, (OPEC+ tagállamai, Kína, India, afrika országai) akikre a NATO erőből akarja rákényszeríteni akaratát, az orosz nyersanyag bojkottját. A válaszuk egyértelmű! Oroszország nincs egyedül a nemzetközi pénztőke elleni harcban!

Az OPEC+ csökkenti termelését (az USA határozott kérése ellenére), a kínai és indiai kereskedelem soha nem látott magasságokban szárnyal. Úgy látszik ezen öntudatos országok számára nem tetszene a félgyarmati státusz és szívesebben kereskednek egy olyan partnerrel, aki nem erőltet rájuk életidegen woke ideológiákat.

A grafikon jók szemlélteti, hogy az orosz olajexport volumene meghaladja a 2020 év közepi szintet. Törökország, India és Kína vásárlási többlete kompenzálja Európa és a világ más országainak kiesését.

A kivetett szankciós politika messze kisebb zuhanást (leginkább semmilyet) produkált az orosz gazdaságban. 2014 után sokkal mobilisabb, sokkal nyitottabb gazdasági szemlélet alakult ki Moszkvában. A nyugati cégek kivonulásának vákumát az orosz gazdasági szereplők folyamatosan betöltik és bár vannak gyermekbetegségek, a folyamat igen sikeresnek tekinthető.

Írta:Tamás a Krímből

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  A demokrata párti képviselő szerint az Egyesült Államok határai Kelet-Európában vannak

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük