KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nyílt levél a Mazsihisz Rabbitestület elnökének kirúgása kapcsán

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Az alábbi nyílt levelet Reiner Péter vészkorszak-túlélő küldte Weisz Péternek, a gyöngyösi zsidó hitközség vezetőjének annak kapcsán, hogy Róna Tamást, a Mazsihisz Rabbitestületének elnökét azonnali hatállyal, 23 évnyi szolgálat után, két nappal ezelőtt menesztették.

Kedves Weisz Péter!

Kérlek, személyemet illetően totális kívülállóként, mint a gyöngyösi zsidó közösség megszervezője, összetartója, kérlek magyarázd el, mi történik a MAZSIHISZ egyházi és világi vezetése között, ahol ennyire nem tűri a világi vezetés a rabbitestület tőlük eltérő véleményét, ahol a mindenkori kormánnyal együttműködési készségét kinyilvánitó békülékeny kecskeméti főrabbi „kilóg a sorból”,  aki nem mellékesen a rabbitestület elnöke.
Mi történik a hazai zsidóság törpe képviseletét ellátó világi szervezetben, ahol nem tűrik a kritikát és eltiporják az ellenvéleményt?

Számomra különösen  a legitimáció a kérdéses, mert a korábbi belső ember, a néhai Vámos Gyuri szerint az ismeretlen – csak becsült számú – hazai zsidóság feltűnően alacsonyan van képviselve mind az öt zsidó szervezetben, ugyanis számuk nem érte el szerinte az öt százalékot!!!
Külön tanulmányt érdemelne – erről is várom álláspontod -, hogy az úgynevezett rendszerváltás vagy módszer váltás óta, a Magyarországon is „bujkáló zsidóság” mitől tart szerinted akkor, amikor valóban védettként is megtagadja származása, vallása, identitása megvallását és a népesség összeírásakor mindössze 16% (becsült adat) vallotta meg – közöttük szerénységem is – származását?
Ki kívánom hangsúlyozni, hogy példátlanok a mai Európában azok a szabad zsidó kulturális ünnepek, melyek Magyarországon megvalósulnak és ennek tükrében – különösen a számomra – végletesen értelmezhetetlen az „antiszemitizmus” jelensége, ami újságírói megfogalmazások szerint is az egyik legalacsonyabb kontinensünkön.

Tudnod kell, addig nem vagyok hajlandó a mai úgynevezett „antiszemitizmus” fogalmi rendszerét értelmezni, ameddig helyére nem billen a létező legszélesebb körben valódi történelmünk, így a zsidóságunk teljes mai generációi körében is a náci pestis rémtettei utáni kommunista pestis még szörnyűbb valóságának teljes megismerése. Ezen belül a többnyire származását, vallását megtagadó zsidóságunk sajnálatos, tényszerű részvétele és iszonyatos bűntetteinek (ha úgy tetszik háborús és népellenes bűntettei) megismerése, megismertetése, teljes körben történő bemutatása, a jelenkor generációinak. Csak így szüntethetjük meg a kettős mércét a nemzeti szocializmus és a nemzetközi megvalósult szocializmus gyakorlatának megítélése között.

Döbbenet számomra a hazai zsidóságunk alul tájékozottsága és a valós tények iránti immunitása, elutasítása, ami nem tér el a sajnálatosan széles körben lunpenproletarizált kádárista lakosságunk érzékelhető átlagától!
Reménykedem kedves Péter, hogy segitségeddel sikerül eligazodnom, és a tudatos homály tisztul majd.
Barátsággal:
Reiner Péter

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük