KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Novák Előd: „Nem állunk ki Ukrajna területi integritása mellett”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Mi Hazánk Mozgalom parlamenti képviselője szerint számos dolog bizonyítja a magyar kormány ukrajnai háborúban való sajnálatos részvételét.

Novák Előd többek között ide sorolta, hogy a kormány megszavazta a NATO-bővítést, illetve a háborús szankciókat is.

A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke hangoztatta:

Ukrajna területi integritásának hajtogatása helyett a magyar kormánynak inkább azt kéne megakadályoznia, hogy a kárpátaljai magyarságot golyófogónak használják. – Az ukránok és az oroszok után a legnagyobb véráldozatot a magyarság hozta ebben a háborúban is. Pedig Kárpátalja az egyetlen régiója Ukrajnának, amelyet még nem ért orosz csapás. Szögezzük hát le, nem állunk ki Ukrajna területi integritása mellett – mondta Novák Előd. 

 

Kiemelt képen: Novák Előd / fotó: Bruzák Noémi /Forrás: MTI/MTVA

2 thoughts on “Novák Előd: „Nem állunk ki Ukrajna területi integritása mellett”

  1. Az állítás mögött álló érv hiányos! Ukraina területi integritásának mai „védelme” ugyanis sérti az ENSZ egyik alapelvét, nevezetesen a nemzetek önrendelkezési jogának alapelvét. Ugyanis 1991-ben népszavazás döntött úgy, hogy Kárpátalja el kívűnja hagyni Ukrainát, de ezt figyelmen kívül hagyta a hatalom – mindkét oldalon – így Antall magyar miniszterelnök is. (Jeszenszkij külügyér sugallatára!) A 2014-es és tavalyelőtti népszavazásokról nem is beszélve. Tehát végeredményben Ukraina mai területi integritása sérti az ENZ alapokmányát, mert sérti a nemzetek önrendelkezési jogát!

    1. Továbbá Ukrainának nincsenek nemzetközileg elismert határai. Ezt nem én mondom, hanem az ENSZ tisztségviselője, aki szerint nincsenek bejelentve hivatalosan a határvonalak 1991 óta, amióta a Szovjetúnióból levált a Határmente. Tehát Ukrán területi integritásról beszélni badarság!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: