KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Iszlamista fegyveresek gyilkoltak a Mol pakisztáni telepén

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Iszlamista fegyveresek támadták meg a Mol Pakisztán északnyugati részén található telepét, megölve négy rendőrt és két magánőrt – idézi a helyi rendőrség közleményét a Reuters.

A legfeljebb ötven fegyveres által elkövetett támadás a Mol Pakistan Oil and Gas Company által működtetett üzemben történt Hangu körzetben, az afgán határ közelében − közölte Irfan Hán rendőrségi tisztviselő.

Egyelőre egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget.

A rendőrség beszámolója szerint a szélsőségesek két olajkutat – az M-8 és M-10 jelzésűt – lőtték nehézfegyverekkel, a többi között gránátvetőkkel.

Hán szerint a biztonságiak visszaverték a fegyvereseket az M-8-as kútnál, míg áldozatok az M-10-esnél voltak. Hozzátette, hogy a támadók károkat okoztak egy naperőműben is az egyik gázerőműnél, mielőtt visszavonultak volna az Afganisztánnal határos Észak-Vazirisztán tartomány felé.

Különböző fegyveres csoportok tevékenykednek Pakisztán ezen hegyvidéki határtérségében, ideértve a pakisztáni Tehrík-i-Talibán Pakisztán (TTP) nevű szélsőséges iszlamista szervezetet is, támadásokat mérve a kormányerőkre, és károkat okozva az infrastruktúrában.

Korábban is történt támadás 

2011-ben szintén támadás érte a Mol pakisztáni vállalatának dolgozóit. Akkor a feltehetően szélsőséges iszlamista fegyveresek a munkából hazatérő dolgozók gépkocsioszlopát támadták meg, két embert megöltek, két embert elhurcoltak és a konvojt kísérő négy katonát is kivégezték. A Mol akkori közlése szerint a pakisztáni katonaság és rendőrség nagy erőket vetett be az eset körülményeinek kivizsgálására, és az elkövetők elfogására

2009-ben egy lengyel olajmérnököt is elraboltak Pakisztán északnyugati iszlamisták, akit brutális módon le is fejeztek. Egy szintén elrabolt kínai mérnököt pedig hat hónap rabság után engedtek szabadon.

Reuters; Magyar Nemzet

Borítókép: A Mol Pakistan Makori központi feldolgozó üzeme 2018. március 28-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Súlyos fenyegetés az egész világra, benne Magyarországra is

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük