Norvégia megtagadta a Spitzbergákon található Barentsburg bányászfalu élelmiszer ellátását

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Élelmiszer-ellátás nélkül maradt a Jeges-tengeri Spitzbergák szigetvilágában található Barentsburg orosz bányászfalu, mert Norvégia nem volt hajlandó eltekinteni az Oroszországból érkező rakományokra vonatkozó szankcióktól.

A norvég külügyminisztérium elutasította az orosz nagykövetségnek a Szövetségi Állami Egységes Vállalat Arktikugol Állami Tröszt nevében benyújtott kérését, hogy 20 tonna élelmiszer-rakományt engedjenek át a szigetországban található vállalat alkalmazottai számára – számolt be az NRK norvég televízió- és rádiótársaság.

Jelenleg körülbelül 500 ember él Barentsburg faluban. Köztük az Arktikugol tröszt műszakos dolgozói is. Ellátásukat Murmanszkból végezték, a rakomány Tromso városába érkezett repülőn, majd tovább az egy teherhajóval szállították amely tíznaponta tette meg azt az utat.

A Spitzbergák 1925 óta a Norvég Királyság része, ugyanakkor szabad gazdasági és demilitarizált övezet, amelyen szénbányászat folyik. Jelenleg a Norvég Store Norske és az orosz Arktikugol vállalatok folytatnak itt bányászati tevékenységet.

 

Kiemelt kép: qil.ru

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük