KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Niedermüller több tízmilliós megbízásokkal látta el saját SZDSZ-es vejének köreit

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy titokzatos e-mailt kapott ma reggel a Magyar Nemzet szerkesztősége. Az ismeretlen levélíró egy – a megszólítás alapján – erzsébetvárosi, szintén inkognitóját őrző ügyvéd oldalára hívta fel a figyelmet.

A „Budapesti Prókátor” néven futó oldal a Gyurcsány-párti Niedermüller Péter és veje köreinek pénzes összefonódásaira emlékeztet. Egészen pontosan a következő kérdéseket teszi fel:

„Szerintetek rendben van az, hogy a polgármester vejéhez, Horn Gáborhoz ezer szállal kötődő (https://adatbazis.k-monitor.hu/adatbazis/cimkek/weber-und-mill-kft) Weber und Mill Kft. több mint negyvenmillió forint értékben kapott megbízásokat a Niedermüller Péter vezetése alatt az Erzsébetvárosi Önkormányzattól?

És tudjátok, mire kapta a milliókat a ti pénzetekből a polgármester vejének baráti köre? »Stratégia és személyes profil kialakítására.« Niedermüller Péter tehát a saját személyes profilja, imázsa kialakítására költött az erzsébetvárosiak adóforintjait.

Felháborító, nem? Mégis mi szüksége volt a VII. kerület lakóinak ezekre a »szolgáltatásokra«?”

A lap ellenőrizte az információkat, és a megadott link alapján a korábban Adatradar néven működő portál tényfeltárásáig jutottak. Az Adatradar megállapította, hogy Horn Gábor és köre számos szerződést kötött baloldali pártokkal és önkormányzatokkal. Úgy folytatták, hogy a közérdekű adatigénylések portáljának feltűnt, hogy a volt SZDSZ-es politikus alapítványa által fenntartott Republikon Intézet Kft. és a Weber und Mill Kft. gyakran egy időben és ugyanannak a megbízónak dolgozik.

Ez azért érdekes, mert a Weber und Millt 2011. január 24-től 2019. szeptember 1-ig Horn barátja, Hann Péter vezette. A társaság a 2014-es országgyűlési választások idején hívta fel magára a figyelmet egy botrányosra sikeredett kampányvideóval, amit a szocialisták megrendelésére készített. A Horn Gábor-féle Republikon ugyanakkor tanácsokkal és elemzésekkel segítette Mesterházy Attiláékat. „Kevés szakpolitika, erős negatív kampány – stadion helyett kórház”, így foglalta össze Horn a győztes stratégiát, s ez a hozzáállás köszönt vissza a Magyarország ma című videóban.

A két társaság közel egy időben tűnt fel a Párbeszédnél is. Az elérhető adatok alapján 2019. január 1-vel írta alá Szabó Tímea a Republikon és február 1-vel a Weber und Mill megbízását. Az előbbitől kutatásokat és elemzéseket rendelt, az utóbbit pedig social marketinges feladatokkal és tanácsadással bízta meg. Mindkét szerződés az év október 31-én vesztette hatályát – írta az Adatradar.

A portál szerint Hannt ezután Dominikné Nagy Szilvia váltotta a Weber und Mill élén, a korábbi ügyvezető pedig a Republikon igazgatója lett. A cégek továbbra is együtt mozogtak: 2020. március 1-től május 31-ig a zuglói önkormányzat, június 15-től december 31-ig pedig a Zugló Információs és Médiacsoport Kft. (ZIM) foglalkoztatta a Weber und Millt. Az intézetet ugyanabban az évben, az április 1-je és május 31-e közötti időszakra szintén a szocialista Horváth Csaba szerződtette, majd ezt követően a ZIM.

Ez is érdekelheti:  Ukrajna győzelemhez segítéséről beszélt Antony Blinken Kijevben

Erzsébetvárosban is együtt tűntek fel: 2021 májusától áll Niedermüller Péter szolgálatában a Weber und Mill, és ugyancsak 2021-ben a Republikon is kapott egy megbízást a VII. kerülettől, melynek polgármestere, Niedermüller Péter Horn Gábor apósa. További érdekesség, hogy a társaságok ugyanarra a címre vannak bejegyezve (1026 Budapest, Harangvirág utca 7.).

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Magyar Nemzet, Origo

Kiemelt képen: Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Niedermüller több tízmilliós megbízásokkal látta el saját SZDSZ-es vejének köreit

 1. Tisteletel, de csak megjegyezném, hogy a törpehitler pedig százmilliárdokkaltömte ki a saját köreit, a saját családját és a vejének köreit.
  Persze mindez érthető, a diktatúrák így működnek.

  Nem kell orbit kinyírni (nem szabad kiirtani, nehogy már mártírt csináljunk egy ilyen alja emberből), azért kell imádkozni, hogy könnyen fájdalom nélkül, de minél előbb a pacskert dobja fel. Csendben, békésen.
  A mai nyalogatói két hét alatt „felfalják” egymást. ragály tóni, lézer-lúzer, a nagy „ész” kósa, sz@rgyártó petike, stb.
  Persze ez úgysem jelenhet meg. (Mondjuk nem ok nélkjül, de az igazság az igazság.)
  Lassan itt is csak a másik oldalt lehet gyalázni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük