KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Lelőtték az oroszok az első ATACMS amerikai szuperrakétákat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A nap folyamán az orosz légvédelem öt amerikai ATACMS rakétát lőtt le, amelyek az ukrán fegyveres erők lőttek ki, valamint több tucat drónt is megsemmisítettek.

„A nap folyamán a légvédelmi rendszerek 46 ukrán pilóta nélküli légi járművet és öt amerikai gyártmányú ATACMS hadműveleti-taktikai rakétát lőttek le.”
– számol be az orosz Védelmi Minisztérium közleményében.
Korábban az amerikai média arról írt, hogy az Egyesült Államok titokban ATACMS-eket juttatott el Ukrajnának akár 300 kilométeres hatótávolsággal.
Ez is érdekelheti:  Szirszkij: az ukrán csapatok helyzete a harctéren egyre nehezebb

A Védelmi Minisztérium arról is beszámolt, hogy hangárokat semmisített meg a Dnyipropetrovszki régióban található Kamenka repülőtéren.

„Ezen kívül a csernyihivi és a hmelnickij vidéki Sztarokonstantinov repülőtereken lőszerrel és repülőgép-felszereléssel ellátott raktárakat, az Ukrán Fegyveres Erők 121. körzetében lévő külföldi zsoldosok ideiglenes bevetési pontjait, valamint az ukrán fegyveres erők munkaerőt és katonai felszerelését is eltalálták. ” – szól az üzenet.

Budapest Online

 Kiemelt kép: Illusztráció / amerikai erők ATACMS rakétát lőnek ki Dél-Korea keleti partján, 2022. október 5. © AFP / Dél-Koreai Védelmi Minisztérium

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük