KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Ukrajna titokban már több mint 100 nagy hatótávolságú ATACMS rakétát kapott

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna titokban már több mint 100 nagy hatótávolságú ATACMS rakétát kapott, és azokat az Orosz Föderáció ellen használta – számolt be a The New York Times híreire hivatkozva a Szent István Légiója Közösség.

Ezekkel támadtak egy katonai repülőteret Dzsankojban és orosz csapatokat Berdjanszkban.

Biden február közepén titokban jóváhagyta több mint 100 ilyen tipusú rakéta átadását. Ezek egy 300 millió dolláros márciusi segélycsomag részét képezték, amelyet a múlt héten szállítottak le, a rendszerek egy újabb tételével együtt, amely a rendszerek klaszteres módosításait tartalmazza.

Az átadást azért tartották titokban, hogy az orosz egységek ne költöztessék a létesítményeiket megfelelő távolságra.

Korábban az USA nem akart nagy hatótávolságú ATACMS-eket átadni Ukrajnának, de úgy döntött, hogy megteszi, bár más országoknak nem volt hajlandó eladni ezeket. Ezzel biztosították azt, hogy többet megtartsanak maguknak, ugyanakkor valamennyit átadjanak Ukrajnának. És az ukrán energetikai rendszerre mért orosz csapások is motiválták őket ebben a döntésben.

Mindezek mellett az USA ATACMS arzenálja viszonylag korlátozott. A Lockheed Martin, a rendszer gyártója szerint a rakétának az 1980-as években történt kifejlesztése óta mindössze nagyjából 4000 ATACMS-egységet gyártottak.

Korábban az USA hivatalosan megerősítette, hogy egy új katonai segélycsomag keretében átadja az ATACMS egységeket, és folytatja a szállításokat.

Szent István Légiója Közösség Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: ATACMS föld-föld rakéták /Fotó: © Censor

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: Magyarország nem fog befogadni illegális bevándorlókat, akárhogy is erőszakoskodnak

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük