KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Szirszkij: az ukrán csapatok helyzete a harctéren egyre nehezebb

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán csapatok helyzete a harctéren egyre nehezebb – közölte Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka Telegram-csatornáján a “Ramstein” formátumú kontaktcsoport ülését követően.

“Tájékoztattam a koalíció tagjait a nehéz, eszkalálódásra hajlamos műveleti és stratégiai helyzetről; az ellenség által az energetikai infrastruktúra létesítményei ellen intézett légicsapások sajátosságairól; a rakétákra, lőszerre, fegyverekre, katonai felszerelésekre vonatkozó sürgős szükségleteinkről és ezek időben történő szállításának kulcsfontosságú szerepéről” – áll a közleményben.

Most a mintegy 50 ország részvételével zajló ramsteini megbeszélést az Egyesült Államok vezeti. Ugyanakkor európai médiaforrások szerint a kontaktcsoport vezetése a NATO-hoz kerülhet, mivel Kijev szövetségesei tartanak Donald Trump hatalomra kerülésétől és az Ukrajnával szembeni politika megváltozásától.

Ezt megelőzően Brüsszel többször hangsúlyozta, hogy a NATO struktúrái nem vesznek részt közvetlenül a Kijevnek szánt fegyverszállítások megszervezésében.

Mint Szergej Sojgu védelmi miniszter a hét elején elmondta, az orosz csapatoké a kezdeményezés a teljes érintkezési vonal mentén, és továbbra is folytatják az ellenség kiszorítását a megszállt területekről. A Donyecki Népköztársaságban felszabadították Pervomais’ke, Bohdanivka és Novomihajlovka lakott területeit, Berdicsben és Georgijevkában pedig kiterjesztik az ellenőrzési övezetet.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka / Fotó: Telegram

Ez is érdekelheti:  Magyar Péter rajongója pezsgőt bontana, ha Orbán Viktort lelőnék

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Szirszkij: az ukrán csapatok helyzete a harctéren egyre nehezebb

  1. A NATO védelmi szervezet, mi köze Ukrajnához, akkor amikor nem is tagja ennek a szervezetnek?! A Napnál is világosabb, hogy az USA aki lényegében egyenlő a NATO-val , ráakarja tenni a kezét Oroszország kincseire!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük