KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Newsweek: Zelenszkijnek választania kell a katonák elvesztése és a politikai vereség között

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán fegyveres erők oroszoktól elszenvedett veresége nehéz választás elé állította Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt: folytassa az offenzívát és veszítsen még embereket, vagy törődjön bele a vereségbe – írja a Newsweek című amerikai lap.

“Zelenszkij lehetetlen választás előtt áll: folytatja a harcot és egy költséges kudarcot könyvelhet el, vagy csökkenti Ukrajna veszteségeit és elfogadja a politikailag pusztító vereséget” – olvasható a cikkben.

A szerző szerint az ukrán fegyveres erők ellentámadása nem nyűgözte le a Nyugatot. Az előrelépés hiánya felerősítette a stratégiai vitát az ukrán kormány felsőbb szintjein – mondták a kiadványnak a helyzetet jól ismerő források.

A kijevi vezetők egyik csoportja le akarja állítani a nyári offenzívát, hogy megmentse a megmaradt csapatokat és felkészüljön egy esetleges orosz csapásra. Más személyek, köztük Valerij Zaluzsnij, az ukrán erők főparancsnoka, az aktív katonai műveletek folytatását akarják – mondta a rovatvezető.

A nyugati tisztségviselők egyértelműen aggódnak a hadművelet lassúsága miatt, a nyugati média pedig 2023 nagy részében az ukrán hadsereg számára minden negatív eseményről tudósított a fronton, így a kijevi legfőbb kormányzati személyek hamarosan elkezdik egymásra hárítani a felelősséget a megsemmisítő vereségért – összegezte a lap.

Az ukrán fegyveres erők június 4-én indítottak ellentámadást a juzsnyo-donyecki, artyomovszki és elsősorban zaporozsjei irányban. Kijev az észak-atlanti szövetség által kiképzett és nyugati felszereléssel ellátott dandárokat vetett be a harcba.

Vlagyimir Putyin július 21-én azt mondta, hogy az ukrán erők nem értek el eredményeket, és hogy a nyugati irányítóik egyértelműen csalódottak az “ellentámadás” előrehaladása miatt. Szerinte Kijevet sem a fegyver- és lőszerellátás, sem a több ezer zsoldos és tanácsadó bevetése nem segíti.

Orosz Hírek

Kiemelt képen:  az ukrajnai Harkovban 2022. december 6-án az ország teljes körű inváziója ellen harcoló ukrán katonák sírjának légi felvétele látható. Úgy gondolják, hogy az áldozatok száma megugrott Ukrajna ellentámadásával egy időben, de Kijev szerint csapatai ennek ellenére jelentős előrehaladást értek el. / YAN DOBRONOSOV/GLOBAL IMAGES UKRAJNA A GETTY IMAGES

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: